Neugodno iskustvo iz zadarskog restorana: 'Poseban gušt je oderati nas'
Imate li sličnih iskustava javite nam se na mail javi@vecernji.net
Komentari 239
Ne znam cemu se ljudi iscudavaju stalno, pa imas trip advisor pa pogledaj prije recenzije restorana u koji ides..cak i bez toga postoji cjenik,pa ako vidim da je saka salate od hobotnice 105kn ili riblja juha 75kn (koja se kuha od ostataka ili ribe losije kvalitete+malo povrca i vode,dakle trosak nikakav a zarada 20x veca) nema sanse da bi ostao i narucio nesto u tom restoranu..uostalom, svi oni imaju cromarisove brancine i orade (a ne divlje) koji u ducanu dodu 65-75kn/kg, pa kad se nekome ne da kuhati nek samo ide u restorane i nek ga oderu..jebo restorane na moru u sezoni- to sve sluzi za deranje stranaca (i domacih naivaca) koji ionako ne razlikuju domacu lignju od patagonijske niti svjezu blitvu od smrznute. Jedino sto se isplati pojesti vani je pizza u provjerenoj pizzeriji,ovo drugo zaobilaziti u sirokom luku.
Jana voda 0,75l, 35 kuna!!!!!! Nemilosrdna deračina!
Ode zarada od otkupa plastičnih boca u trenu...
Često boravim u Istri u blizini Vrsara i do sada nisam imao nikakvih problema što se tiče cijena, usluge i slično..bravo!!!
Samo za polupismene ljevicarske pljuvace .... U clanku 10, (1) 5, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, lijepo pise "5. vidno istaknuti cijene usluga koje se nude na hrvatskom i najmanje jednom svjetskom jeziku, na način dostupan gostima i pridržavati se istaknutihh cijena, a kod pružanja usluga smještaja u cjenicima istaknuti i iznos boravišne pristojbe te cjenike (jelovnik i/ili karta pića) staviti na raspolaganje gostima u dovoljnom broju primjeraka"... ak nema cjenika nebi platio . mora reci unaprijed.Pa nek tuzi.
jednostavno vise ne odes u taj restoran. jednom te mogu oderati, drugi put ne. da bi svi tako radili, i oni bi se predomislili.
Dođi,pitaj cijene...odgovaraju-uđi i jedi...ne odgovaraju-odi dalje.
Ovo je sve nepotrebno bilo pisat, ako se ne smije znati o kojem se restoranu to radi. Ono što znam da i bogatiji stranci kada se jednom opeku, poslije jedu ćevape ili ražnjiće, no dok ima naivnih budala, neka im je.
Mesarenje gostiju i to totalno.
Ja ljetovao lani u Zadru i ove ( već uplatio ) ću opet.. nigdje nisam zakinut svugdje vidio cjenik i takav je bio račun. Ne znam kako se sve ovo ljudima događa možda glume pred ljudima koje su izveli aa što se tiče usluge mogu reć samo jedno : Zadar živi turistički i svaka čast na usluzi Zadranima. Još da napomenem da smo svaku večer išli na drugo mjesto tj.restoran.
Kao što su i ostali napisali : Imaš cjenik i vidiš koliko što košta. Ukoliko nemaš para za to ili misliš da je preskupo za to što nude, ustaneš se i odeš. Sve dok ima onih koji će to platiti oni cijene neće spustiti. Što je nažalosnije ovi ljudi se kao žale, a upravo su oni jedni od onih koji indirektno, pa i direktno pomažu da cijene ne padaju. I nije to tako samo sa cijenama u nasim restoranima. To je sa svakom robom na tržištu. Ne bi niti (primjer) 'flagship' mobiteli bili toliko skupi da nema tolike potražnje, a dok ima ovaca biti će i vune.
Cilj je sa malo rada dobro zaraditi. Ne trebaju ugostiteljima niske cijene i gužve, već naprotiv , malo posla, manje radnika, visoke cijene i dobra zarada.
Cene su prejeftine za ovaj raj.
100 kuna špagete? Pun mi je k. (da ne navedem kompletnu imenicu jer me odmah kazne) ovih koji se čude ko pura dreku računu na kraju , a da nisu pročitali cjenik. Neka ga je oderao.
T i onaj jucer da nemate nebi platili 10.000kn i ti 3.300kn da nemate...kako te nije sramota zaliti se? Pa za taj iznos netko radi krvavo mjesec dana.
Gost je trebao tražiti jelovnik sa cjenikom i birati prema želji i i mogućnostima. Inaće se divim naivnosti naših ljudi, pred turističku sezonu, prvo trubimo o ospicama, onda stari prošlogodišnji isti račun u Dubrovniku, pa račun iz Zadra, pa sretni što je roming pojeftinio i RH na PDV-u izgubio skoro toliko koliko je Marić posudio, a htjeli bi plaće sa zapada, e zato morate imati IQ veći od tjelesne temperature pa kao zapadnjaci uvjeriti svoje klijente da je za nas korisno da kupimo cjepivo protiv svinjske gripe( što više), cijena, pa zdravlje nema cijenu zar ne, i onda pola propadne i onda oni imaju za plaću svojoj med sestri 6000 CHF, a mi nikako da skužimo.
U Italiji, uz samo obalu postoje riblji restorani koji preko cijele godine nude isti menu sa istim cijenama i jeden se odlično, jako ukusno. U ponudu od 15eur za npr. može se naručiti, dajem primjer; prvi tanjur : špageti sasa dagnjama drugi tanjur: ražnjići rakovi lignje prilog povrće 1/2 L vina, litar vode kava I sve to za 15 EUR!!!!!! . Ne mogu se više ni strani turisti derati, nisu oni benasti kao sto misle domaći ugostitelji sa svojom politikom.
Od ovakvih "skupih" restorana profitira čitava država. Samo ovaj ručak je u državnu blagajnu spremio 650 kuna. Što se s tim novcem u državi radi je druga priča.
Samo nepismen naručuje bez cjenika. Hrana u restoranu u pravilu košta 3 puta nego joj je nabavna cijena, tko jede kovača i škarpinu na kile, plati ovu cijenu koja je na računu. Cijena je u skladu sa nabavnom cjenom ribe, a tu cijenu ne određuje restoran nego tržište.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Kako onda da gazda kupi BMWja u sedam dana!?!? Treba i njega razumjeti.