Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže dom

Ne znaju kako je kad ljudska ruka mazi, a siguran kutak za spavanje nikad nisu imale

Kujice Pula
Foto: Privatni album
1/8
03.03.2014.
u 00:25

Četiri napuštene kujice odrastaju na livadi u pulskom prigradskom naselju, ni zbog gladi ne prilaze nepoznatima

Ni glad nije dovoljan razlog da se četiri kujice približe nepoznatim ljudima. Čak i gospođi Dubravki, koja ih hrani otkad su ostale bez vlasnika, prilaze uz oprez. Ne znaju kako je kad ljudska ruka mazi, a krevetić i topli kutak gdje se sigurno mogu opustiti i odmoriti nikad nisu imale. Njihov je dom livada u blizini Marine Veruda u Puli.

- Starija kujica ima oko dvije godine, jako je plašljiva i nikada ne prilazi. No, tri kujice koje imaju oko 10 mjeseci mogle bi se socijalizirati i udomiti. Zato je nas nekoliko volonterki odlučilo kako ćemo ih sterilizirati i pronaći im privremene domove. S njima bi trebalo polako raditi i učiti ih na nježnost i pažnju, a tada bi se mogle i udomiti - kaže Mira Banković, jedna od volonterki. Dodaje kako se boje da je za stariju kujicu ipak malo prekasno i da je neće uspjeti pripitomiti, no svakako je žele sterilizirati.

Foto: Robert Demo

- Bilo je tu šest štenadi čiju je mamu Lolu ubio njezin vlasnik. Dva su udomljena, a jedno štene je završilo u šinteraju i gubi mu se svaki trag. Preostale kujice žive ovako već mjesecima. Želimo pomoći i njima i gospođi koja ih hrani - priča Mira. Dobro bi im došla bilo kakva pomoć, od one novčane za sterilizaciju te cijepljenje i čipiranje, a još važnije im je pronaći privremene domove u kojima bi se kujice socijalizirale. Javiti im se možete na Facebook stranicu Napuštene Pulske Duše ili na mail mirabankovicp@gmail.com.

Ključne riječi

Komentara 1

MB
mira.bankovic.1
07:51 03.03.2014.

Svaka pomoc u vezi ovih njuskica ce nam biti dobrodosla!!! :-) mira I ostale volonterke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije