Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajan početak dana

Ne seksate se ujutro? Onda propuštate brojne dobrobiti!

Shutterstock
01.03.2024.
u 21:08

"Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja

Istraživanja upućuju na to da su odrasle osobe koje dan započinju seksom zdravije i sretnije od onih kojima jutarnji ritual uključuje samo šalicu kave ili čaja. Osobe koje upražnjavaju seks imaju snažniji imunitet, pa rjeđe obolijevaju od gripe ili prehlada, a mogu se pohvaliti kvalitetnijom kožom, kosom i noktima, piše Times of India. 

 "Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja zbog čega se parovi osjećaju povezanije tokom cijelog dana. Od njega smo snažniji, ali i ljepši. Jutarnji seks jača naš imunitet jer povećala razine IgA, antitijela koje nas štiti do infekcija", kaže američka znanstvenica i seksualna savjetnica u novinama, dr. Debby Herbenick.

VEZANI ČLANCI:

Druga istraživanja također ukazuju na brojne dobrobiti jutarnjeg seksa. Istraživanja Queens Universityja u Belfastu otkrila su da seks tri puta tjedno smanjuje rizik od srčanog ili moždanog udara.

Seksualni terapeuti tvrde da je jutro savršeno vrijeme za strastven početak dana, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarci jer se njima, dok spavaju, akumulira testosteron koji će iskoristiti sljedećeg dana. Od trenutak kad se probudi, čekaju ga tri do četiri sata kad mu je testosteron na vrhuncu.

Jedno istraživanje iz 2009. pokazalo je da svakodnevni seks poboljšava kvalitetu sperme i povećava šanse da žena ostane u drugom stanju. Istraživanje sa Sveučilišta u Nottinghamu također je pokazalo da muškarci koji imaju redovit seksualni život u pedesetim godinama, imaju i manji rizik od razvoja raka prostate.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije