Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Ne perete svoju košaru za prljavo rublje? Evo zašto biste to trebali činiti

Shuttershock
07.12.2022.
u 10:30

Košara za rublje čisti se vrlo lako, a trebali biste ju očistiti barem jednom tjedno

Vrlo vjerojatno nikada niste razmišljali o temeljitom čišćenju svoje košare za prljavo rublje, no zaista biste trebali. Naime, ona može danima držati vašu prljavu odjeću, što znači da vaše prašnjave traperice i umrljane majice stoje u toj istoj košari, skupljajući bakterije i plijesan prije pranja, piše Lifesavvy.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Srećom, košara za rublje se zaista čisti lako. Ako posjedujete plastičnu košaru za rublje, obrišite prašinu s predmeta krpom prije nego što upotrijebite sprej za dezinfekciju za čišćenje košare. Obrišite ju i provjerite je li potpuno suha prije nego što u nju stavite odjeću.

Ako imate platnenu košaru za rublje, ovaj predmet zapravo možete prati zajedno s rubljem. Obavezno ju perite tijekom ručnog pranja ili osjetljivog pranja u perilici rublja. 

Što se tiče pletenih košara, njihovo čišćenje može biti malo zamornije. Napravite otopinu za čišćenje dodavanjem dvije kapi deterdženta za pranje posuđa s toplom vodom. Zatim nježno obrišite materijal smjesom, isperite i ostavite da se osuši.Općenito svoju košaru, kakvog god materijala bila, trebali biste čistiti najmanje jednom tjedno. 

Istraživanje pokazalo: Ako nosite odjeću ove boje, ljudi će vam više vjerovati!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije