Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaže beauty blogerica

Narančasti dlanovi, 'pruge' i mrlje po koži: Stvari na koje treba pripaziti pri nanošenju sredstva za samotamnjenje

samotamnjenje
pixabay
13.05.2022.
u 10:30

Uvijek prije nanošenja treba napraviti piling jer se proizvod lijepi za mrtvu i suhu kožu pa na nekim mjestima nastajuj 'mrlje' s jačim pigmentom.

Na tržištu postoje brojni proizvodi za samotamnjenje koji bi nam trebali pomoći postići preplanuli ten, no stručnjaci kažu da ih se treba pažljivo birati jer korištenje nekih može imati razne neželjene posljedice.

Evo što kaže beauty blogerica Siobhan O’Connor, kako prepoznati i izbjeći neke od najčešćih katastrofa s nanošenjem sredstva za 'fake' ten.

Tetovaže su `modni hit`, ali ove s kanom će vas oduševiti

samotamnjenje
1/11

'Zeleni ten'

Jeste li ikad vidjeli da je sredstvo pozelenilo? Naime ako se to dogodi, znači da je oksidiralo, odnosno da je u bocu ušlo previše kisika i treba ga baciti.

- Kako biste izbjegli oksidiranje proizvode čuvajte na hladnom i suhom mjestu, izbjegavajte skladištenje blizu izravne sunčeve svjetlosti, a bocu nakon svakog korištenja dobro zatvorite - kaže O’Connor.

Više nanošenja

Ako postoji beauty proizvod koji se ne treba više puta nanositi to je, smatra blogerica, sredstvo za samotamnjenje.

- Inače se neće dobro vidjeti koje ste dijelove pokrili, a koje ste propustili; što povećava rizik od stvaranja 'crta' ili pruga - rekla je i dodala da se zbog njih odmah vidi da je preplanulost lažna.

Piling koljena i laktova

Ovi se proizvodi lijepe za komadiće suhe kože zbog čega na nekim mjestima nastaju jače pigmentirane 'fleke'.

- Jednostavno jedan dan prije nanošenja sredstva tijelo izribajte od glave do pete; a posebno laktove, koljena i pete, gdje je koža hrapavija - kaže O'Connor.

Narančasti dlanovi

Da biste ovo izbjegli dovoljno je na dlanove prije nanošenja sredstva nanijeti dječje ulje, da bi se boja na rukama što bolje raspodijelila.

- Da biste proizvod nanijeli i u nabore zglobova prstiju, savijte prste tako da ruka izgleda kao kandža, a nanošenje na šake ostavite za kraj i tada ih premažete u vrlo tankom sloju.

Ako su vam dlanovi već narančasti, namočite ruke u maslinovo ulje da boja izblijedi - savjetovala je blogerica za The Sun.

Jednojajčane blizanke zaručene za istog muškarca: "Želimo biti trudne u isto vrijeme"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije