Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali sami

Napušteni pod stare dane i ostavljeni na zimi

Noa  (1)
Foto: Iz albuma Liča
1/4
09.01.2012.
u 19:55

Noa i Ben pronađeni su kako lutaju, a čiji su i tko ih je ostavio kad im je ljubav najpotrebnija, nitko ne zna

 

Zima nema milosti, osjetili su to na svojim starim kostima i napušteni mješanci, 12-godišnji Noa i 10-godišnji Ben.  

Ne zna se čiji su

Pronađeni su kako lutaju, a čiji su i tko ih je ostavio pod stare dane, kad im je uz malo hrane potrebnija ljubav, nježnost i toplina doma, nitko ne zna. Završili su u skloništu Veterinarske stanice Rijeka u Liču. I premda nisu gladni ni žedni, o njihovom zdravlju brinu se veterinari, kao i svi psi u ovom skloništu imaju rok od 60 dana, nakon kojeg im prijeti eutanazija. Iako još imaju vremena, Noa je stigao prije Božića, a Ben iza Nove godine, volonteri koji napuštenim psima iz Liča vraćaju vjeru u ljude, silno bi željeli da njih dvojica što prije nađu makar i privremene domove.  

Nisu ih mazili

Lič nikako nije mjesto za djedice, kako su ih volonteri od milja nazvali. Njihovi vlasnici, kažu, nisu ih baš mazili. Žutog mješanca Nou odbacili su iako je gluh i slabije vidi. Ne treba mu puno šetnje, traži tek toplu ruku koja će ga pomaziti, zdjelicu hrane i dekicu u nekom toplom kutu na kojoj će odmarati.

Crni mješanac Ben nešto je mlađi, za šetnjom baš i ne čezne, ali mu zato nježnosti nikada nije dosta. A najviše voli svoj mir i kućicu u kojoj spava. Ni Noa ni Ben nisu zaslužili da pod stare dane budu napušteni i odbačeni. Iako ih drugi psi ne zanimaju, za ljudskim društvom čeznu. Pomozite im da zimu ne provedu na hladnom, treba im samo malo prostora. Poziv za njihov spas volonteri očekuju na mobitelu 098/9372225.  

 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Mamlaz
23:49 09.01.2012.

Tu i tamo poželim da mi se da izolirani podrum, čovjek koji je mučio ili ostavio životinju i daska sa čavlima. A nakon toga bi bilo super da isti završi u zatvoru gdje će ga ubiti ako nitko ne dođe po njega za 60 dana. **bem ti udruge za zaštitu ljudskih prava i njihovo kmečanje, udruge za zaštitu životinja nemaju niakvu šansu u borbi sa bešćutnim čudovištima i preblagim zakonima!

DE
denderi
07:28 13.01.2012.

monstrumi se uvijek kote i kradu ovaj zrak što nam priroda daje ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije