Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prirodno i učinkovito

Napravite sami prirodni repelent i otjerajte komarce

repelent, komarci, komarac
Foto: Thinkstock
1/2
25.06.2016.
u 16:17

Ako želite biti sigurni da za sebe i svoju obitelj koristite samo prirodne stvari, imamo rješenje.

Male zujave krvopije mogu vam narušiti zadovoljstvo boravka na otvorenome. Kako biste to izbjegli, vjerojatno trošite pravo malo bogatstvo na industrijske proizvode koji mogu sadržavati i neke štetne sastojke.

Ako želite biti sigurni da za sebe i svoju obitelj koristite samo prirodne stvari, imamo rješenje. Evo kako možete upotrijebiti eterična ulja i napraviti prirodni repelent kojim ćete otjerati komarce od sebe i svojih bližnjih.

Da mali zujavci, ili da budemo konkretniji, zujavke ( ženke komaraca su te koje nas napadaju), evo što vam je potrebno:

- ulje citronele

- ulje limunskog eukaliptusa (Eucalyptus Citriodora)

- ulje cimeta

- ricinusovo ulje

- ulje ružmarina

- ulje limunske trave (Lemongrass - Cymbopogon citratus)

- ulje cedra

- ulje paprene metvice

- ulje klinčića

- ulje geranija

Iako vam se može činiti da je potrebno puno sastojaka i da je isplativije kupiti "gotov repelent", imajte na umu da koristite svega nekoliko kapi svakog ulja pa ćete moći napraviti više doza, a možete i kupiti kombinaciju dva ili više eteričnih ulja čime ćete uštedjeti novac, ali i izmiješati efikasniji repelent. Eterična ulja miješajte sa nekim bazičnim uljem poput maslinova i nanesite na kožu redovno kako biste si osigurali stalnu zaštitu.

Foto: pixabay

Ako nemate dovoljno bazičnog, maslinova ulja, možete dodati i destiliranu vodu, samo onda prije svake uporabe morate mješavinu pomiješati kako bi se svi sastojci proželi. Repelent pretočite u bočice sa raspršivačem i protresite prije uporabe.

>>Napravite sami ovaj sladoled od samo dva sastojka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije