Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Napravite klasičan jesenski desert: Pita od jabuka koju će obožavati svi!

Pitu od jabuka mnogi spremaju kako su je spremale njihove bake, no ako želite isprobati novi recept, ovaj je dovoljno jednostavan.
17. listopada 2021. u 07:00 0 komentara 2620 prikaza
Foto: umacenadoce

Ako se i sami želite iskušati u pripremi ovog tradicionalno austrijskog deserta, pitu od jabuke možete, uz ovaj recept, napraviti u nekoliko jednostavnih koraka.

Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'

1 / 4
Veteran svjetskog kulinarstva Anthony Bourdain rekao je, ako u ponudi hrane vidite burger od kobeanske govedine, da odmah napustite restoran.

Sastojci:

4 jabuke - oguljene i narezane

1 šalica šećera

1 jaje

¼ šalice mlijeka

1 šalica grožđica

1 list odmrznutog smrznutog lisnatog tijesta

1 žličica soka od limuna

1 žličica vanilije

1 žličica mljevenog cimeta

3 žlice brašna

Priprema:

Pomiješajte jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet u prahu u zdjeli. 

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite tijesto. Razvaljajte ga da bude svugdje jednako debelo. Pripremljenu smjesu rasporedite po tijestu.

Presavijte krajeve tijesta oko jabuka i lagano pritisnite mokrim rukama.

Umutite u zdjeli jaje i mlijeko i nanesite na tijesto.

Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva C. Poslužite vruće. Dobar tek!

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

Kako joj reći? Muškarac se požalio: ‘Djevojka se tušira svakih par dana, zbog toga sam prešao spavati na kauč’ TikTok video Psihologinja objasnila: 'Ovo je pet tipičnih ponašanja ljudi koji vas žele kontrolirati i upravljati vašim životom'
staford
cane corso i američki stafordski terijer
Užas u Brodu: Dva psa preskočila ogradu i napala 59-godišnjaka i njegovog psa
Hrvatski ured za osiguranje
OSIGURAJ SE
Kako biti spreman za nepredvidive i neizvjesne životne situacije?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.