Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusno i korisno

Namirnice koje će vam pomoći da 'ispeglate' strije

Trbuh, mršavljenje, tijelo
Foto: Thinkstock
1/2
25.03.2016.
u 19:30

Omega-3 esencijalne masne kiseline tijelo ne može samo producirati pa ga je potrebno unijeti u organizam prehranom

Koža je naš najveći organ, a često joj ne pridajemo dovoljno pažnje.

I dok neki imaju sreće pa im je koža hidratizirana i elastična, mnogi moraju ulagati dodatan trud i njegovati kožu da ostane zdrava.

Strije su ožiljci na koži koje se pojavljuju najčešće kao posljedica naglog debljanja ili mršavljenja i ružičaste su do ljubičaste boje. Što možemo napraviti da strije što prije izblijede i postanu manje uočljive? Jesti ove namirnice...

Naranče

Ovi plodovi sadrže vodu i pomažu da se popuni prostor između stanica i na taj način sprečavaju pojavu novih strija. Vitamin C pomaže održavanju kože zdravom, antioksidansi pomažu zacjeljivanje oštećenih dijelova kože, pojašnjava Lyssie Lakatos iz The Nutrition Twins.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

Riblje ulje

Vitamin D igra važnu ulogu u regulaciji kože i zaustavljanju epidermalne atrofije koja nastaje pri naglom rastu ili debljanju. Riblje ulje jedan je od najbogatijih izvora vitamina D, a ima ga i u sabljarci, tuni, žumanjcima... Riblje ulje ima još jednu dobrobit, pomoći će u sprečavanju nadutosti.

Losos

Omega-3 esencijalne masne kiseline tijelo ne može samo producirati pa ga je potrebno unijeti u organizam kroz prehranu. Imaju važnu ulogu u zdravlju kože, pomažu zacijeliti oštećenu kožu, hidratiziraju je i reduciraju upale. Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina je divlji losos, a u manjim količinama i u drugim vrstama ribe.

Borovnice i goji bobice

Ove namirnice obiluju vitaminima i antioksidansima koji štite od slobodnih radikala, a koji su djelomično odgovorni za nastanak strija.

Slatki krumpir

Kuhani, slatki krumpir posebna je poslastica, a vaša koža ga može voljeti isto kao i okusni pupoljci. Ova namirnica obiluje vitaminom A koji pomaže u regeneraciji i razvoju novih stanica kože. Možete ga pronaći i u mangu, zelenom lisnatom povrću...

>>8 najzdravijih namirnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije