Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Nakon prekida bivšima isplaćuju novac kao naknadu za 'nastalu štetu'

Najčešće plaćaju muškarci ženama, no ima slučajeva u kojima žene isplaćuju novac muškarcima
16. svibnja 2018. u 09:39 1 komentara 753 prikaza
opraštanje
Foto: Thinkstock

U Kini je pokrenut novi trend u kojem parovi nakon prekida isplaćuju novac kao naknadu za raskid veze, a tamošnja policija nedavno je u gradu Hangzhou izašla na teren nakon što im je osoblje jednog lokala javilo kako su pronašli sumnjivi kovčeg.

IZ BAJKE U NOĆNU MORU Najgori razlazi poznatih hrvatskih parova

Kada su ga otvorili, u njemu je bilo dva milijuna kineskih juana (nešto manje od dva milijuna kuna), a nakon što su ušli u trag vlasniku novca, doznali su da  je bio namijenjen njegovoj bivšoj djevojci.

Naime, sve više parova plaća prekid, odnosno za sve ono što se potrošilo tijekom veze.

Najčešće plaćaju muškarci ženama, no ima slučajeva u kojima žene isplaćuju novac muškarcima.

Koliko će novca biti isplaćeno odlučuju na temelju vremena provedenog zajedno, truda i novca koji su potrošili, a ključna je i ''emocionalna šteta'' koju prekid donosi, piše BBC.

Ovaj novac najviše pomaže ženama koje su starije te su protratile godine života na neuspješnu vezu te im je u jednu ruku utjeha jer još nisu pronašle onoga pravoga.

Treba li se ovakva praksa uvesti i kod nas?

Žena je požalila seks za jednu noć Ljubav&veze Zašto je seks za jednu noć bila najgora odluka u mom životu? Par ups... U kontaktu ste s bivšima? Moguće je da ste psihopat Brak rehabilitacija Partner vas je prevario? Ovo su pitanja koja se morate zapitati
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas