Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD NOŽ

Nakon poroda na estetsku kirurgiju

dojenje
Photos.com
19.03.2010.
u 07:41

Sve više majki u Velikoj Britaniji nedugo nakon poroda odlazi na estetske operacije, a trend je čini se zahvatio i svijet hrvatske estetske kirurgije.

Sve više majki u Velikoj Britaniji nedugo nakon poroda odlazi na estetske operacije, prenosi Daily Mirror, a trend je čini se zahvatio i svijet hrvatske estetske kirurgije.

- Moram priznati kako se u posljednje vrijeme sustavno povećava broj takvih zahvata. Žene koje su prije trudnoće imale male dojke te su se nakon dojenja ponovno smanjile dolaze nam kako bi dobile na prirodnijem izgledu i punoći - usporedio je naše i britanske podatke dr. Duje D. Ostojić te objasnio kako je najbolje da od poroda do zahvata prođe minimalno šest mjeseci jer se tada tijelo vraća u svoje normalno stanje, no idealno bi bilo pričekati godinu dana. Bilo da je riječ o tome da žele vratiti veličinu grudi koje su imale u trudnoći ili skinuti obješenu kožu s trbuha, činjenica je da sve više novopečenih mama završava pod nožem.

- Male grudi su me opterećivale cijelog života. Bila sam prilično iskompleksirana sve dok mi zahvaljujući prvoj trudnoći grudi nisu nabujale do pristojne "dvojke". Međutim, nakon poroda i višemjesečnog dojenja, moje "jedinice" naprosto su se istopile. Uopće nisam imala prsa, pa sam odlučila staviti silikonske umetke kod dr. Glumičića - ispričala je 36-godišnja Zagrepčanka Silvija kojoj silikoni nisu nimalo smetali u iduće dvije trudnoće.

- Grudi su mi i dalje lijepe i čvrste, a nemam ni najmanjih problema sa silikonima. Uspjela sam pomiriti sve svoje želje: da budem majka i da se osjećam i izgledam kao žena.

Psiholozi ipak nisu previše oduševljeni ovim trendom, posebno iz razloga što se sustavno smanjuje dob majki koje se odlučuju na operacije.

- Velika je šteta što mlade žene osjećaju kako bi trebale imati neki "savršeni" oblik tijela te da to toliko utječe na njihovo samopouzdanje.- smatra psihologica Susan Marchant-Cox koja je radila istraživanje na tu temu te dodaje kako majke trebaju biti svjesne toga da je zbog umetaka u grudima puno teže detektirati rak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije