Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni uspjeh

Nakit Ivana Midžića uskoro na putu za francuski Vogue

Ivan Midžić nakit
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
06.11.2014.
u 19:00

Skulptura na velikoj, međunarodnoj izložbi bila je prvi korak prema internacionalnoj ponudi nakita ovog kipara

Naučili smo kakav fantastični svijet svojim narukvicama i ogrlicama stvara akademski kipar Ivan Midžić preplećući metalne žice svih vrsta.

Njegov robusni nakit isticao se na mnogim izložbama u nas, često dimenzijama bliži skulpturi nego ukrasnom detalju iz ženske garderobe. No, tek su se lani u Muzeju Lapidarium u istarskome Novigradu te prekrasne forme odlijepile od nakitne uloge i postale čistom skulpturom, a evo ga sada na pariškoj aveniji Champs-Élysées, odnosno na Place de la Concorde u Grand Palaisu, na međunarodnoj izložbi “Salon D’Automne 2014” sa skulpturom primljenom u selekciju među 850 izlagača iz 43 zemlje.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Foto: Iz privatnog albuma

Salon D’Automne osnovan je 1903. kao reakcija na Pariški salon. Osnivači su mu Georges Rouault, André Derain, Henri Matisse i Albert Marquet, a izlagali su velikani poput Paula Cézannea, Henrija Matissea, Paula Gauguina, Picassa, Brancusija...Ivan Midžić je tamo izložio skulpturu naslovljenu “Rossette, Vulcano, Black Hole on my Mind”, a osim sudjelovanja na ovoj prestižnoj izložbi, autor je desetak dana boravka u Parizu iskoristio da u poznatim modnim kućama svjetske prijestolnice mode promovira i svoj nakit. Tu mu je “modna veza” bio Josip Tešija, art model Midikena, koji u najveći uspjeh ubraja tamo stečene kontakte.

Tako ovih dana Midžićev “look book” putuje u francuski Vogue, a nakit su posebno pohvalili u modnoj kući velikog Jeana Paula Gaultiera. Veliki kreator tih je dana bio izvan Francuske na zasluženom odmoru, ali njegov glavni asistent odmah je odabrao nekoliko narukvica koje sam želi nositi te obećao da će ih svakako pokazati svom šefu. Sličan odaziv Ivan je doživio i u modnoj kući Ricka Owensa, gdje su bili posebno zainteresirani za nakit u crnim tonovima, koji će već ovih dana krenuti na put u Pariz, ali i kod Damira Dome, hrvatskog kreatora (rođen u Virovitici) koji je upravo u Parizu izgradio respektabilnu karijeru.

>>Evo kako pravilno kombinirati nakit i odjeću

>>Političarke u prvim redovima: Antunović bi se zadužila za odjeću, a Kosor obožava nakit i blještavilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije