Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nakit je moje pleme'

Nakit inspiriran motivima koji su bili važni davnim Ilirima

Nakit by Mario Poje
Foto: Juraj Vuglač
1/5
14.03.2017.
u 10:55

Mario Nokaj, vlasnik Lapidarium autorske galerije i radionice nakita u centru Zagreba, za izradu nakita koristi srebro, zlato i bakar kako bi nakit "obukao" u posebnu patinu i stvorio dojam pretpovijesne starine

Kolekcija nakita "Nakit je moje Pleme" širi se inspiracijom motivima koji su bili važni davnim Ilirima, motiv zmije kao simbol zaštite kod južnih ilirskih plemena, sunce i mjesec kod srednje dalmatinskih i sjeverno jadranskih Ilira, geometrijski motivi u iskucanim narukvicama i ogrlicama, svi prizivaju božanstva i sreću.

Mario Nokaj, vlasnik Lapidarium autorske galerije i radionice nakita u centru Zagreba, za izradu nakita koristi srebro, zlato i bakar kako bi nakit "obukao" u posebnu patinu i stvorio dojam pretpovijesne starine. Kristali i drago kamenje  zaokružuju priču s naglaskom mistike.

- Kao autor ove kolekcije želim se približiti davnom kovaču, srebrnaru ili rudaru koji je svoj nalaz pretvorio u dar svojoj voljenoj, možda svojoj kraljici ili kralju. Bogatstva koja su u dubinama zemlje rudari i kovači pretvaraju u nadzemne ljepote koje ih približavaju nebeskom i vječnom, rekao je Nokaj. 

- Josip Tešija zaštitno je lice i poznavatelj umjetnosti s istančanim stilom, prepoznao je moju želju i ideju oko ove kolekcije tako da ju upotpunjuje i nezamjenjiv je partner i inspiracija u ovom projektu, naglasio je.

>>Evo kako pravilno kombinirati nakit i odjeću

Ključne riječi

Komentara 1

BA
BarunHrLika
20:41 14.03.2017.

izgleda ko kret.en

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije