Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj magazina Slano & slatko

Najotmjeniji desert od kestena, 8 savršenih jela od vrganja i sezonski kolači iz bakine knjižice...

16.09.2022.
u 12:52

Rujansko izdanje magazina Slano & slatko donosi vam vječne recepte od kojih rastu zazubice, ali vas i vodi u zasigurno najsretniju srednju školu u Hrvatskoj te u Đurinu hižu – kultno mjesto u kojem se probrano "pleme" okuplja oko jednog božanstva – savršenog komada mesa!

Kako pripremiti Mont Blanc, otmjeni talijanski desert od kestena, quiche sa svježnim vrganjima ili divne kruške s medom u lisnatom tijestu otkrivamo u receptima na više od 20 stranica u rujanskom broju magazina Slano & slatko koji vas na kioscima očekuje sutra u paketu s Večernjim listom.

Ubacite u Google tražilicu pojam Srednja škola Zabok i otvorit će vam se gomila novinskih naslova poput "Učenici iz Zaboka ponovo briljrali u Bratislavi!"; "tri prva i jedno drugo mjesto za SŠ Zabok", "Srednja škola Zabok osvojila brojne nagrade"... Da ne nabrajamo dalje, radije smo sjele u auto i zaputile se u dvorac Bračak, u kojem se trenutačno odvija nastava dok strpljivo čekaju da se u rujnu sljedeće godine otvori nova, ušminkana zgrada škole s kuhinjom kakvu su donedavno mogli samo sanjati.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Što se to tako dobro kuha u Zaboku, pitali smo Draženku Jurec, ravnateljicu Srednje škole Zabok – regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu. Ušli smo i u školsku kuhinju gdje su nam učenici škole sa svojim mentorom i nastavnikom, poznatim chefom Tomislav Kožićem, pripremili ukusna jela za koje vam u magazinu Slano & slatko donosimo recepte!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Nikola Božić vlasnik je Đurine hiže, restorana na prvi pogled ni po čemu drukčijeg od stotine srugih u koje svraćaju vikendaši po Zagorju, sve dok ne zakoračite na terasu skrivenu iz bujnog cvjeća. E tada počinje ritual inicijacije u Nikolino pleme koje se već 5-6 godina okuplja oko istog božanstva – savršeno pripremljenog komada mesa. Nije mu lako pristupiti, ali ako vas Nikola “zagotivi”, ne bute se dali iz njegove hiže! 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Rujan označava vrhunac vinogradarske godine i početak nove berbe. Premda su zbog zahtjevnih vremenskih uvjeta neki vinari s berbom krenuli koji dan ranije, ne kriju zadovoljstvo kvalitetom ovogodišnjeg uroda. Suša je svakako veliki izazov, ali iskustvo i golemo znanje našim velikim vinarima danas omogućuju da budu korak ispred i okrenu stvari u svoju korist. Posjetili smo vinarije Krauthaker, Jakopić, Veralda i Tomić i otkrili koje nam novitete pripremaju u godini koja slijedi.

Foto: Vinarija Krauhaker

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije