Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA VEČER NIVEA CRO-A-PORTERA

Najbolja Marina Obradović, Linea i Matija najseksi!

Cro-a-Porter
Foto: Luka Klun/VLM
1/6
10.10.2009.
u 18:02

Linea Exclusive naučila nas je da očekujemo uvijek novi set večernjih haljina. Ovaj put ponudila je i još bolju seriju odijela (uglatih ramena) i kaputa od tzv. dizajnerskih materijala (uključujući i kožu).

Budući da je Nivea Cro-A-Porter ove sezone fokusiran na modnu umjetnost, odmah ćemo reći da se tome pojmu druge večeri na pisti paviljona 2 Zagrebačkoga velesajma najviše približila Marina Obradović!

Niz crnih haljina jasno je artistički oblikovan. Svjedoči o Marininu slikarskom obrazovanju, za razliku, na primjer, od mlade Ognjenke Antunac, koja se priklanja potezima iz modnog obrazovanja. Za dekonstrukcijskim potezima i drugim modnim manevrima s tkaninom, za kojima poseže većina suvremenih dizajnera.

Artizam Marina Designa poentiran je odličnim pleksi-nakitom i torbicama studija Kitsch, koje su i same nakit, više nego torbice.

Linea Exclusive naučila nas je da očekujemo uvijek novi set večernjih haljina. Ovaj put ponudila je i još bolju seriju odijela (uglatih ramena) i kaputa od tzv. dizajnerskih materijala (uključujući i kožu), koji “nesnosno” dižu cijenu modelu, ali i vrijede te cijene. Što znači da nisu iz susjednog dućana.

U modnom programu Fare Ivana Alduka artistički su najzanimljiviji bili kutijasto konstruirani bodiji. Matija Vuica iznova je, pak, dala na znanje da je ona prva prije tri sezone lansirala “trakaste haljine” oblikovane od traka gusto nabrane svile. Njezine su manekenke, osim robusne Ive Balaban, nosile koprenu od pramenova kose preko lica. Malu Mate inspirirao je na to ciklus Marija Magdalena slikara Dimitrija Popovića.

Čvrstog modnog tla držao se Teo Perić, dajući za MAK odličnu pret-a-porter kolekciju kojoj ne nedostaje finih modnih art-poteza: grafika i “crteža” šavovima. Najnosivija je to kolekcija, a sadrži svu imaginaciju odličnog dizajnera kakav je Teo.

Nema tu ekshibicija, nabiranja i gužvanja tkanine po sistemu “gužvaj pa što ispadne”. A kad kritičar prigovori, čuje bedastu obranu: “Ali baš smo to htjeli... !” Ma baš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije