Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
International Star Diamond Award

Nagrada dr. Gabriću iz ruke prijatelja Donalda Trumpa

06.09.2018.
u 08:51

Joseph Cinque jučer je odbio komentirati navode američkih i britanskih medija koji spominju njegovu mafijašku prošlost

Klinika Svjetlost prva je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i regiji koja je dobila priznanje International Star Diamond Award, a uručio ju je osobno Joseph Cinque, predsjednik neprofitne organizacije American Academy of Hospitality Sciences, ujedno i bliski prijatelj američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Riječ je o priznanju koje nagrađuje izvrsnost na globalnoj razini, a dodjeljuje se u području medicine, turizma te svih grana gospodarstva vezanih uz uslužne djelatnosti. Nagradu, koju je davne 1949. utemeljio Frank Sinatra, svojedobno su primili glumac Harrison Ford, operni pjevač Andrea Bocelli i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani, a jučer naposljetku i prof. dr. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Klinike Svjetlost.

Oduševljen nogometašima

- Hrvatska ima znanje i kvalitetu za snažnije pozicioniranje na svjetskoj karti zdravstvenog turizma. Ovu nagradu doživljavam kao još jednu potvrdu da je Klinika Svjetlost globalno prepoznata kao centar izvrsnosti u oftalmologiji - kazao je prof. dr. Nikica Gabrić, dok su mu iz prvih redova aplaudirali ministar zdravstva Milan Kujundžić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i brojni drugi gosti.

Ushićenje uglednim hrvatskim liječnikom, kao i Hrvatskom, nije krio ni američki gost.

- Došao sam ravno iz New Yorka i sam se uvjerio da su prof. dr. sc. Nikica Gabrić i njegov tim stvarno najbolji. Otkrit ću vam i to da je donedavno malo tko u Americi znao za vašu zemlju, no nakon uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu svi pitaju gdje je Hrvatska i zato ću se osobno pobrinuti da što prije zaživi direktna avionska linija New York - Zagreb - kazao je Joseph Cinque.

No, pitanja o svojoj navodnoj kontroverznoj prošlosti ipak nije dopustio.

Lažne vijesti

Naime, pod lupu američke javnosti stigao je nakon dočeka nove 2017. godine u društvu američkog predsjednika Trumpa, pa su brojni tamošnji mediji objavili priču o vezama Cinquea s Johnom Gottijem i mafijaškom obitelji Gambino, a ugledni britanski The Guardian objavio je kako je “Trump ugostio sitnog mafijaša Joeyja Bez Čarapa”, kako su ga nazivali. No, Cinque je jučer kratko odbacio takve navode i nazvao ih “lažnim vijestima”. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije