Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna revija

Na zlatnoj igli predstavilo se 16 obrtnika, a sve oduševila haljina od tisuću svjetova

Zlatna igla
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/7
08.10.2017.
u 16:41

Uz šesnaest poznatih kreatora obrtnika, na ovoj tradicionalnoj modnoj manifestaciji predstavilo se pedeset sudionika iz ostalih srodnih struka kao što su frizeri, kozmetičari, postolari, krznari, klobučari i zlatari

Sinoć je održana 82.-u po redu Zlatna igla. Na najdugovječnijoj modnoj reviji svoje je radove predstavilo čak 16 zagrebačkih obrtnika.

Najnovije kreacije predstavili su redom: Moda Stolnik, NIT by Ana Žarković, modni dizajner Antonia Jakšić Dorotić, modni salon Dor, modni dizajner Ana Kujundžić, Etno butik Mara, krojački obrt Jura, Otvoreni atelijer Milena, modna manufaktura Mustre, modni dizajner Iva Karačić, Sekcija cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba, Etna Maar, modni dizajner Nada Došen, Krzno Sumrak, Muška moda Šabić, Igor Galaš, XD Xenia design.

Ove godine novost je bila revija cvjetnih haljina. Tako se pistom prošetala manekenka u haljini u kojoj je utkano čak 1000 najsitnijih cvjetova.

Upravo je ovaj cvjetni izlaz najviše oduševio Miroslava Ćiru Blaževića:

– Pa ovo je bolje od Pariza! Što će nam ti strani kreatori govoriti što ćemo nositi kad naši krojači i cvjećari imaju najbolje ideje. Ovu haljinu s cvijećem bih preporučio svakoj dami!

Uz šesnaest poznatih kreatora obrtnika, na ovoj tradicionalnoj modnoj manifestaciji predstavilo se pedeset sudionika iz ostalih srodnih struka kao što su frizeri, kozmetičari, postolari, krznari, klobučari i zlatari.

"Zlatnu iglu" otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako je ta tradicionalna obrtnička modna revija jedinstveno događanje koje svjedoči najbolju promociju zagrebačke mode koja je spoj kvalitete i tradicije.

Tako je izjavio: “Vidim Vas sve ovdje tak dobro "zbigecane" tako da je zapravo Zagreb ne samo grad kulture, nego i grad mode.”

Operetna pjevačica Sandra Bagarić nadovezala se: „Ovo je jedinstvena revija, već sam pronašla za sebe jednu krznenu bundicu!“

– Iznenadio sam se i to ugodno. Ubrzo putujem u San Francisco, pa definitivno nastojati promovirat našu modu ondje. Toliko dobrih kreacija izišlo je iz tih malih radionica,na kojima bi im pozavidjela svjetska kreatorska imena – rekao jer fotograf Stephan Lupino.

U glazbenome dijelu programa nastupio je Damir Kedžo, a modnu je priču svojom točkom otvorila plesna skupina Ivone Perkov.I on je za sebe već pronašao odijelo, ali i cipele s hrvatskim potpisom.

– Oduševljen sam muškim kreacijama, a pogotovo cipelama koje se ručno izrađuju – kazao je Damir Kedžo.

Ovogodišnja Zlatna igla s ponosom je nastavila tradiciju koja se od davne 1935. godine njeguje iz naraštaja u naraštaj.

Zaštitni je znak Zlatne igle vrhunska, majstorska kvaliteta i kreativnost iz koje nastaju unikatne kolekcije. U doba masovne konfekcijske proizvodnje Zlatna igla uspjela je očuvati kulturu šivanja po mjeri koja je visoko cijenjena u svjetskim metropolama.

– Ovo je najbolja igla do sada, lepršava i svježa. Mislim da je ovaj izlaz sekcije cvjećara unio nešto nov . Zato za 83-u Zlatnu iglu pripremamo još veće iznenađenje! – rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Na "Zlatnoj igli" bio je izaslanik predsjednice Republike Tomislav Madžar, izaslanica predsjednika Vlade, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman te brojni uzvanici iz hrvatskog javnog, političkog, sportskog, kulturnog života.

Svi su se složili u jednom da Hrvatska ima obrtnike koji ujedinjuju zanatsko umijeće i suvremeni dizajn, što su prepoznali ljubitelji mode diljem svijeta, pa tako mnogi od njih već naveliko izvoze svoje kreacije. Generalni pokrovitelji i suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Pokrovitelji su i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Zagreb, Zagrebačka županija, zagrebačka Gradska skupština i HRT. Ovaj događaj odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Komentara 2

Avatar megatronman
megatronman
18:33 08.10.2017.

Zlatna igla, kojem marketinškom biserku je palo na pamet ovakvo ime?! Što su sponzori hrvatski dileri? Bolje bi bilo Zlatna krpa.

Avatar botoksmanija
botoksmanija
09:39 09.10.2017.

Ako nemaš ništa pametno komentirati osim naziva onda bolje nemoj ni to..prije 80 godina nije ni bilo igala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije