Na pravoslavni Božić nezaobilazna je česnica - božićni kruh koji se dijeli među ukućanima. Evo i recepta!
Na božićno jutro domaćica zamijesi tijesto od kojeg peče kruh koji se zove česnica. U nju se tradicionalno stavlja zlatni dukat koji se u obitelji prenosi generacijama, a može vam poslužiti i zrno graha ili suhe grožđice.
Komentari 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Lijep obicaj.