Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skriveno u čaši

Na dijeti ste, a kilogrami se ne tope? Zapitajte se što pijete

'alkohol alkoholizam pice casa ovisnost'
' '
18.04.2011.
u 15:36

Poželjno je što manje piti gazirana zaslađena pića. Što se tiče vina i piva, jedno do tri pića za muškarce te jedno do dva pića za žene ne mogu škoditi

Omiljeni sokovi, topli napici, alkoholna pića pa i vode s okusom možda vas neće zasititi, ali ćete putem njih u organizam unijeti velik broj kalorija. Najveći su naši neprijatelji gazirana zaslađena pića koja valja zamijeniti običnom vodom ili manje slatkim napicima. Na taj način ne unosimo nepotrebne kalorije, a nekoliko čaša vode dnevno gasi žeđ i osigurava dovoljnu količinu tekućine koja je potrebna organizmu. Prvi izbor nutricionistice Darije Vranešić Bender svakako je mineralna izvorska voda. Popiti čašu alkohola nakon ručka nikome ne može škoditi, ali i tu treba biti oprezan, osobito s onim alkoholom koji se toči u čašicama.

– Poželjno je što manje piti gazirana zaslađena pića. Što se tiče vina i piva, jedno do tri pića za muškarce te jedno do dva pića za žene ne mogu škoditi iako uvijek valja ići na niže količine. Preporučujem izotonične napitke jer se lakše apsorbiraju i dobri su za one koji treniraju kao i napici s niskim glikemijskim svojstvom. Škoditi neće ni jedna do tri šalice kave, kao ni čaj koji ne morate nužno uvijek zasladiti. Ako ne možete piti čaj bez šećera, zasladite ga, primjerice, agavinim sirupom – zaključuje nutricionistica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije