Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska turistička zajednica

Na Croatia.hr 63 virtualne šetnje na četiri jezika

Hrvatska turistička zajednica
Foto: HTZ
1/4
VL
Autor
Radmila Kovačevć
08.08.2023.
u 11:20

Jedna od najpopularnijih i najposjećenijih mrežnih stranica u Hrvatskoj je Turističko-informacijski portal Hrvatske turističke zajednice Croatia.hr

Jedna od najpopularnijih i najposjećenijih mrežnih stanica kod nas Croatia.hr, dobija nove, modernije sadržaje. Na portalu su, naime, objavljene 63 virtualne šetnje u tehnologiji VR 360 dostupne na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Riječ je, priopćavaju iz Hrvatske turističke zajednice, o platformi koja korisnicima na kreativan način olakšava istraživanje destinacija, okolnih mjesta i lokaliteta, odnosno gledanje i interaktivno djelovanje u 360-stupanjskom okruženju u visokokvalitetnom virtualnom iskustvu.

Foto: HTZ

- Kontinuirano ulažemo u promociju i kanale komunikacije te držimo korak s modernim trendovima. Digitalizacija hrvatskog turizma, uz održivost, predstavlja jedan od ključnih strateških smjerova njegova daljnjeg razvoja pa ćemo tako i ovu VR platformu u budućnosti dodatno nadograđivati novim tehnološkim rješenjima, ali i materijalima za nove destinacije i jezične varijante -  izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Foto: HTZ

Inače, ova VR platforma dostupna je i na novoj Explore Croatia mobilnoj aplikaciji koja je zamišljena kao dodatni alat i pomoć u istraživanju najboljih turističkih atrakcija, kulturno-povijesnih lokacija te netaknutih prirodnih ljepota. Aplikacija je napravljena u sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam – e-Turizam, u sklopu nje se predstavlja šest turističkih proizvoda, dok je poseban fokus stavljen na tri faze putovanja: planiranje, iskustvo i dijeljenje sadržaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije