Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP LISTA

Muškarci vole Ursulu Andress, a žene Audrey Hepburn

ursula
Arhiva
05.04.2010.
u 17:00

Muškarci i žene sastavili su dvije, očekivano, sasvim različite ljestvice najpopularnijih ženskih likova sa filmskog platna

Muškarci i žene sastavili su dvije, očekivano, sasvim različite ljestvice najpopularnijih ženskih likova sa filmskog platna. Nije teško pogoditi na čijoj su ljestvici našle jake ženske uloge, a na kojoj su favorizirane dame u bikinijima i donjem rublju. Za muškarce, najupečatljiviji ženski filmski lik svih vremena je Honey Ryder iz 1962. u Bondovom filmu Dr No, koji je glumila Ursula Andress. 

Njen izlazak iz mora u bijelom bikiniju jedna je najjačih filmskih scena 60-ih godina. Na drugom je mjestu Sigourney Weaver kao Ripley u serijalu Alien, koja je istina jaka žena, ali većinu filmskog vremena juri uokolo oskudno odjevena. Na trećem je mjestu Carrie Fisher kao princeza Lea iz Ratova zvijezda, možda zbog zlatnog bikinija u Povratku Jedija. Na četvrtom je mjestu muške ljestvice seksi Barbarella, koju je glumila Jane Fonda 1968., a na petom Audrey Hepburn kao Holly Golightly u Doručku kod Tiffanyja iz 1961.

Golightly je na prvom mjestu ženske liste, ali je ovdje najvjerojatnije zbog elegantne garderobe, a ne zbog sočnog ponašanja. Na drugom i trećem mjestu ženske liste su dvije uloge koje je odigrala Julie Andrews: kao Marija u filmu "Moje pjesme, moji snovi" iz 1965. i kao Mary Poppins u istoimenom filmu iz 1964. Na četvrtom je mjestu Judy Garland kao Dorothy u Čarobnjakau iz Oza iz 1939. Na petom je mjestu ženske ljestvice lik prostitutke sa srcem koja nađe pravu ljubav u Zgodnoj ženi sa Juliom Roberts, iz 1990.

Istraživanje je proveo Radio Times na 2000 ljubitelj(ic)a filmova.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
NenadK
13:38 06.04.2010.

A Bo Derek u Desetki?

Avatar billybull
billybull
07:04 07.04.2010.

a gdje su to radili ispitivanje? u starackom domu?

OB
-obrisani-
14:18 07.04.2010.

Prije 3 mjeseca otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije