Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Muškarci vole Ursulu Andress, a žene Audrey Hepburn

Muškarci i žene sastavili su dvije, očekivano, sasvim različite ljestvice najpopularnijih ženskih likova sa filmskog platna
05. travnja 2010. u 17:00 3 komentara 70 prikaza
ursula
Foto: Arhiva

Muškarci i žene sastavili su dvije, očekivano, sasvim različite ljestvice najpopularnijih ženskih likova sa filmskog platna. Nije teško pogoditi na čijoj su ljestvici našle jake ženske uloge, a na kojoj su favorizirane dame u bikinijima i donjem rublju. Za muškarce, najupečatljiviji ženski filmski lik svih vremena je Honey Ryder iz 1962. u Bondovom filmu Dr No, koji je glumila Ursula Andress. 

Njen izlazak iz mora u bijelom bikiniju jedna je najjačih filmskih scena 60-ih godina. Na drugom je mjestu Sigourney Weaver kao Ripley u serijalu Alien, koja je istina jaka žena, ali većinu filmskog vremena juri uokolo oskudno odjevena. Na trećem je mjestu Carrie Fisher kao princeza Lea iz Ratova zvijezda, možda zbog zlatnog bikinija u Povratku Jedija. Na četvrtom je mjestu muške ljestvice seksi Barbarella, koju je glumila Jane Fonda 1968., a na petom Audrey Hepburn kao Holly Golightly u Doručku kod Tiffanyja iz 1961.

Golightly je na prvom mjestu ženske liste, ali je ovdje najvjerojatnije zbog elegantne garderobe, a ne zbog sočnog ponašanja. Na drugom i trećem mjestu ženske liste su dvije uloge koje je odigrala Julie Andrews: kao Marija u filmu "Moje pjesme, moji snovi" iz 1965. i kao Mary Poppins u istoimenom filmu iz 1964. Na četvrtom je mjestu Judy Garland kao Dorothy u Čarobnjakau iz Oza iz 1939. Na petom je mjestu ženske ljestvice lik prostitutke sa srcem koja nađe pravu ljubav u Zgodnoj ženi sa Juliom Roberts, iz 1990.

Istraživanje je proveo Radio Times na 2000 ljubitelj(ic)a filmova.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • NenadK:

    A Bo Derek u Desetki?

  • billybull:

    a gdje su to radili ispitivanje? u starackom domu?

  • -obrisani-:

    Prije 3 mjeseca otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da ... prikaži još! su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?