Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
test sline

Muškarci od sada mogu otkriti hoće li oćelaviti do 40-te

bruce willis
arhiva večernjeg
15.07.2012.
u 15:38

- Test nam otkriva kojim su muškarcima nužne preventivne mjere protiv ćelavljenja - kaže britanski estetski kirurg za testiranje koje stoji 1900 kuna

 

Jedan liz i muškarci pomoću njega mogu saznati koliko će oćelaviti do 40-te godine. Naime, znanstvenici uvjeravaju da muškarci s određenim genetskim kodom imaju 70 posto veće šanse da će oćelaviti, a više informacija mogu dobiti nakon obavljena testa na uzorku sline. Ako je test negativan, vjerojatno će im kosa stajati na mjestu i u dubokoj starost. Iako su mnogi svjesni da lijeka za ćelavost još uvijek nema, na temelju rezultata testiranja može se zaključiti kome su potrebni prevencijski tretmani, a njima se može odgoditi ili usporiti prerani gubitak kose, između ostalog naglašava estetski kirurg specijaliziran za presađivanje kose, dr. Bessam Farjo.

Idealna dob za provođenje testa koji stoji 1900 kuna su dvadesete godine.

- Prevencija nema smisla ako se s mjerama zadržavanja kose krene dok je pola nje otpalo - kaže Farjo, prenosi Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije