Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predivna priča

Muškarac usvojio djevojčicu s Downovim sindromom: 'Mnoge obitelji su je odbile, ali zato sad nas dvoje uživamo'

trapaluca_nel_borgo_sociale/Instagram
03.05.2021.
u 11:30

Plešu, pjevaju, smiju se i svaki dan je nova avantura, kaže Luca.

Luca Trapanese, 43-godišnji muškarac iz Napulja, postao je samohrani otac usvojivši četverogodišnju Albu, djevojčicu koju su mnoge obitelji odbile uzeti jer ima Downov sindrom.

Odmah nakon rođenja, Albu je majka dala na usvajanje jer joj nije mogla pružiti odgovarajuću skrb zbog financijske situacije. Mnoge obitelji, koje su bile na listi čekanja za usvajanje djeteta, odbile su uzeti baš nju. Onda se, 13 dana nakon rođenja, pojavio Luca i bez puno razmišljanja odlučio je uzeti kući.

Njegova želja da postane otac nije bila lako ostvariva zbog njegove seksualne orijentacije - godinama se borio s administracijom da dobije dozvolu za posvajanje, a njegov zahtjev odobren je pod jednim uvjetom - smije posvojiti dijete s posebnim potrebama, koje su tradicionalne obitelji prije toga odbile. 

"Još kao tinejdžer počeo sam volontirati u udrugama za djecu i osobe s invaliditetom i vjerovao sam da imam dovoljno znanja i iskustva za to. Čim sam je primio u naručje, osjećao sam kao da je moja. Sada sam već i zaboravio da je usvojena. Po cijele dane se igramo, pjevamo, plešemo, idemo u avanture..."

Od njihovog prvog zajedničkog dana, Luca sve dijeli na društvenim mrežama kako bi roditeljima djece s posebnim potrebama olakšao nošenje s izazovima. U ovih nekoliko godina objavio je i knjigu u kojoj je pisao kako se snalazi u ulozi oca.

Kaže da je Alba donijela smisao i sreću u njegov život i spreman je napraviti sve da ona bude sretna. 

Majka odlučila da joj je dosta slaganja dječje odjeće pa osmislila jednostavniji način:

Neviđeni skandal u Zadru: Iz kafića izbacili dijete oboljelo od Down sindroma

1/2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije