Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gozba i glad

Mršavljenje u dva tjedna; jedan dan se prejedate, a drugi izgladnjujete

Dijeta
Arhiv VL-a
25.11.2009.
u 10:41

Ova bi dijeta trebala biti okidač “mršavim” genima koji potiču izgaranje masnoća u tijelu. Istraživana je desetljećima na životinjama koje su unosile vrlo malo kalorija, ali su zato živjele 30 posto duže od svojega uobičajenog životnog vijeka.

Zamislite dijetu pomoću koje sigurno skidate kilograme, odnosno mršavite, postajete pametniji i živite dulje. Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali znanstvena istraživanja jamče uspjeh.

Ova bi dijeta trebala biti okidač “mršavim” genima koji potiču izgaranje masnoća u tijelu. Istraživana je desetljećima na životinjama koje su unosile vrlo malo kalorija, ali su zato živjele 30 posto duže od svojega uobičajenog životnog vijeka. Sve do 2003. godine ovakva dijeta nije bila prihvaćena među ljudima jer je teško živjeti po ovakvo strogom režimu. Američki nutricionist dr. Mark Mattson tada je otkrio da su štakori jednako zdravi i žive duže iako su samo svaki drugi dan uzimali dvostruko manje kalorija, a ostale dane jeli normalno. To je dovelo do zaključka da se ne morate izgladnjivati svaki dan da biste bili mršavi. Doktor James Johnson autor je dijete zvane “Alternativni dan”, a bio je na njoj pet godina.

SAVJETI:

Alternativni dani : To su dani kada možete jesti koliko želite, no obvezno se na tanjuru moraju naći povrće i voće. Važno je da uživate u ovom danu kako ne biste pokleknuli na posni dan.

Posni dani : Potrebna su dva tjedna da se tijelo prilagodi novom režimu. Nakon toga možete jesti normalno i na posne dane, ali količina hrane ovisi o tome koliko kilograma želite izgubiti.

Važno je da pijete jako puno vode, osobito u dane kad jedete koliko možete (u prosjeku oko dvije litre dnevno).

Vježbanje je također važno, a posebno mu se posvetite u alternativne dane, odnosno kad jedete koliko možete. Važite se samo jednom tjedno ujutro nakon posnog dana kako ne biste bili frustrirani normalnim oscilacijama težine.

Komentara 4

PI
Pita
11:34 25.11.2009.

Otkrice tople vode!

BG
bojana.gostimirovic.1
21:42 15.04.2014.

a posle ponoci sme li se jesti

TR
Trilian
10:42 26.11.2009.

super su mi ovakve dijete - jedite koliko želite, ali obavezno vježbajte, jer bez toga - kifla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije