Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novitet

Mreža FlixBusa integrirana u Google karte

flixbus
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
13.03.2017.
u 11:49

Uz zrakoplovne kompanije, željeznice i lokalni javni prijevoz, svih 120.000 FlixBus dnevnih veza dostupne su sada svakom korisniku Google karte diljem svijeta

Uz zrakoplovne kompanije, željeznice i lokalni javni prijevoz, svih 120.000 FlixBus dnevnih veza dostupne su sada svakom korisniku Google karte diljem svijeta te je na ovaj način postao prvi međunarodni i domaći autobusni prijevoznik u Hrvatskoj i regiji koji je integriran u Google Transit planiranje ruta.

- FlixBus predstavlja pametnu i zelenu mobilnost dostupnu svačijem džepu. Od sada je mreža FlixBusa dostupna na Google kartama za korisnike diljem svijeta. ˝Google karte su vrlo važan partner u našem konceptu pružanja mobilnosti - dok naši autobusi povezuju 1.000 destinacija, Google karte ujedinjuju različite oblike prijevoza. Zajedno doprinosimo poboljšanju koncepta dijeljene mobilnosti.˝ - izjavio je Daniel Krauss, CIO i jedan od osnivača FlixBusa.

- Korisnici Google-a na ovaj način mogu pronaći sve relevantne informacije vezane uz FlixPutovanje: mjesto polaska i dolaska, duljina trajanja putovanja, stanice između te lokalnu vezu do krajnje destinacije. Google također omogućuje direktnu vezu s FlixBus prodajnim mjestom.˝ - dodao je.

Kako bi osigurali najvišu moguću razinu kvalitete, FlixBus surađuje s tehnološkom organizacijom OpenGeo specijaliziranom za održivu mobilnost, kako bi razvili GTFS, odnosno vezu između rasporeda autobusnog prijevoza te geolokacijsko praćenje u stvarnom vremenu. U skoroj budućnosti FlixBusevi će predstavljati prve međunarodne autobuse s informacijom o geolokacijskoj poziciji u stvarnom vremenu na Google mapi.

>>Flixbus lansirao aplikaciju za lakše putovanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije