Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako postupiti?

Može li vam susret sa šefom na plaži pokvariti odmor?

plaža
Sanjin Strukić/24 sata
01.08.2012.
u 11:33

Velika većina ljudi rado će stati i porazgovarati sa šefom, no ima i onih koji će pobjeći kad ga spaze

Odmarate se na plaži daleko od svih briga koje ste ostavili kolegama na poslu, kad odjednom u daljini ugledate nekog poznatog. Nakon što ga bolje promotrite, shvatite da taj netko nije odjeven onako kako ste ga navikli gledati. Da, taj u kupaćima je vaš – šef... Kako ćete se ponijeti? Hoćete li ga pozdraviti ili ćete pobjeći glavom bez obzira?

Poslovni bonton nalagao bi da se šefu uredno "prijavite" i porazgovarate, međutim vaše je slobodno vrijeme samo vaše i na vama je kako ćete postupiti.

Istraživanje portala Mojposao pokazalo je da je ipak najviše onih koji u tome neće vidjeti ništa loše jer se i tako viđaju sa šefom cijele godine pa će mu prići i bez problema ga pozdraviti i izmijeniti koju riječ. Najveći broj ljudi, odnosno njih čak 43 posto, prišao bi nadređenom i porazgovarao s njim ponajviše kako ne bi imali neugodnosti kad se vrate na posao. No razgovor će se, vjerojatno, svesti na prognozu vremena jer su svi svjesni da su na odmoru i da je svako spominjanje posla i obaveza napor za oboje.

Velik je broj onih koji bi ga pozdravili, ali se ne bi zaustavljali kako bi porazgovarali, a njih je oko 35 posto. Ima i onih koji će se pretvoriti u "gljivu" i nadati se da ih šef neće primijetiti, dok bi oko 10 posto iz istih stopa napustilo mjesto "mogućeg zločina". No to će vjerojatno napraviti samo oni koji sa šefom nemaju dovoljno izgrađen odnos, koji očito ne može izmijeniti ni opuštajuća ljetna atmosfera.

Komentara 3

DA
danebi
18:57 01.08.2012.

Da, bas mi ON na plazi fali....

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
11:14 02.08.2012.

Problem je u tome, što šef mene izbjegava na plaži a ne ja njega.Samo pozdravi i brzo ode.

ME
melkior007
21:58 01.08.2012.

Šef na plaži je običan građanin i svatko sam odlučuje kako će se ponašati u takvim slučajevima.Najbolje je samo ga kratko pozdraviti u prolazu i nastaviti svojim putem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije