Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite!

Može biti opasno: Stjuardesa otkriva zašto nikada ne biste trebali zaspati prije polijetanja aviona

shutterstock
18.05.2024.
u 16:16

‘Znam da putovanje može biti iscrpljujuće i ponekad samo želite sjesti u zrakoplov i odmah zaspati'.

Ako želite znati kako nešto funkcionira u avionu, pitajte stjuardesu. One već dovoljno dugo lete da znaju sve trikove i savjete koji olakšavaju ovo iskustvo. Također, one općenito cijene putnike koji rade što im se kaže, slušaju sigurnosne najave i ne ponašaju se kao nepristojno u društvu članova osoblja, piše LADBible

Ono što ne žele je da uneredite cijelo svoje mjesto, budete čudni ili da idete u toalet u avionu bez cipela (da, mnogi to rade). Također, ako ste prilično uznemireni ili u strahu od letenja, one će vam preporuči šalicu čaja od mente koji će vam pomoći smiriti živce, ali i pokušati pronaći mjesto za vas u prvoj klasi. 

 

@wonderfullyale What not to do on an airplane ✈️ #flightattendant #traveltips #flightattendanttips #traveldonts ♬ original sound - Ale

Ali, sada imaju još jedan koristan savjet za sve koji putuju avionom - nemojte zaspati prije nego što avion uzleti! Stjuardesa, Ale Pedroza, kaže da to nije dobro za vaše uši te ćete propustiti i neke ključne stvari koje vrijedi čuti prije samog leta. 

Kaže: ‘Znam da putovanje može biti iscrpljujuće i ponekad samo želite sjesti u zrakoplov i odmah zaspati. Dakle, ne samo da nije dobro za vaše uši zaspati prije polijetanja, nego također želite zapamtiti da su sigurnosne informacije jedna od najvažnijih faza leta. Želite biti sigurni da ste potpuno svjesni i potpuno budni u slučaju nužde ili u slučaju da se morate evakuirati’. 

VEZANI ČLANCI: 

Spavanje dok zrakoplov uzlijeće također vas može učiniti ranjivim na barotraumu uha i nećete biti budni da se suprotstavite tome. Gutanje i zijevanje tijekom penjanja i spuštanja može pomoći u rješavanju toga, prema klinici Mayo, ali ako ste se zaspali u svom sjedalu, nećete si moći pomoći.

Gubite stalno putovnicu? Stjuardesa ima sjajan trik:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije