Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mornari pažnja! Croatia osiguranje poklanja dodatnu sigurnost vašem brodu

Croatia osiguranje
14.06.2021.
u 08:53

Tko je barem jednom plovio morem, uz sunce na licu gledajući iza sebe valove dok se pjene, zna kakav to gušt predstavlja. Ali, uz gušt dolaze i sve popratne stvari, kao i sa svime u životu. To najbolje znaju vlasnici plovila, bez obzira na veličinu, motor ili jedra.

Uz svu ljepotu koju donosi, brodica zahtjeva i punu pažnju, bez obzira je li na pučini ili na vezu, je li sunčani ljetni dan ili kišna jesenja noć. Kad uđemo u luku, na vez, briga o brodici ne prestaje. Oluje, kiša, vjetar ili požari, kada je brod u pitanju, nažalost, prijete uvijek i svugdje. Zato je najpametnije svoje plovilo osigurati i spavati mirno planirajući sljedeći plov, naročito ako uz to osiguranje dobivamo dodatnu zaštitu.

Za to se pobrinulo Croatia osiguranje, koje uz ugovoreno Kasko osiguranje brodica i jahti do 30.6. poklanja Sense4Boat senzor topline za najbržih 10 vlasnika plovila.

Kao što kasko Croatia osiguranja štiti vaše plovilo od financijskih posljedica oštećenja ili gubitka plovila zbog nesreće, krađe ili vremenske nepogode tako Sense4Boat senzor topline, štiti od mogućih prijetnji požara. Senzor detektira najmanje promjene temperature i dojavljuje ih kontrolnom centru na analizu, otporan je na visoke temperature i idealan je za nadzor temperature u zatvorenim prostorima kao što su električni ormarići i motorni prostori brodova, mjesta u koja su pod povećanim rizikom od požara.

Svaku promjenu temperature analizira Sense4Boat kontrolni centar i uspoređuje sa parametrima definiranim od strane korisnika i sa vrijednostima dobivenih sa drugih brodova. Vrlo visoke temperature ili nagli porast iste generiraju alarm koji se prosljeđuje vlasniku broda putem SMS poruke, automatskog poziva i e-mail poruke, ali i marini u kojoj se brod nalazi, kako bi osoblje marine moglo na vrijeme reagirati i spriječiti veću štetu.

Kao i svi ostali Sense4Boat senzori i senzor topline je potpuno autonoman, ne spaja se na brodsku infrastrukturu, ima svoju unutarnju bateriju s vijekom trajanja od 7 godina i samostalno se spaja s kontrolnim centrom putem Sigfox IoT mreže bez potrebe za SIM karticom. Uz senzor dolazi i mobilna aplikacija kojom korisnik upravlja senzorima te ima uvid u vremenske prilike i prognozu, kao i pristup dodatnim benefitima kao što su povlašteni uvjeti pri ugovaranju police osiguranja u Croatia osiguranju.

Sense4Boat je inovativna platforma koja koristi IoT senzore povezane s marinama, kako bi povećao sigurnost brodova dok njihovi vlasnici nisu na brodu, a to je velika većina dana u godini. Prodor vode, požar, istrošene baterije, rizici su koji se najčešće realiziraju kad je brod na vezu u marini. Vizualnom inspekcijom brodova, mornari u marinama ne mogu vidjeti stvari koje se događaju unutar broda; razinu vode koja raste u kaljužnim prostorima, ili temperaturu koja opasno raste dok se baterije pune.

Osim što senzori alarmiraju vlasnika broda o eventualnom prodoru vode, naglom rastu temperature u motornom prostoru ili nekontroliranoj potrošnji električne energije iz baterija, iste informacije se prosljeđuju i marini u kojoj se brod nalazi. Ovo čini Sense4Boat sveobuhvatnom platformom za alarmiranje i sprječavanje problema prije nego narastu do veličine koja uzrokuje velike štete na plovilima. Tako o vašem plovilu najbolje brinu Croatia osiguranje koje uz kasko poklanja senzor i Sense4Boat, koji uslugu svih segmenata koji su potrebni da vaš senzor funkcionira besprijekorno, godinu dana pruža besplatno.

Budite sigurni, jer ploviti se mora. Provjerite sve detalje na Kasko osiguranje brodica i jahti

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije