Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Moja kćer u zadnje vrijeme teže diše. Je li riječ o astmi?'

astma
Foto: Thinkstock
25.11.2014.
u 12:42

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

P: Imam kćer od 16 godina, visoka je 170 cm i teška 58 kg. U zadnje vrijeme teže diše, kada trči kaže da prva stane jer ne može disati. Kada leži na trbuhu, također teže diše, a kada razgovaramo, zna se dogoditi da ostane bez daha. Nitko u obitelji nema sličnih problema.

Radi li se možda
o astmi?

O: Astma je kronična upalna bolest bronha karakterizirana napadajima kašlja, nedostatkom zraka, “sipnjom i sviranjem” u prsima koji se obično javljaju nakon izlaganja nekom od alergena.

U središtu zbivanja je hiperreaktivnost bronha na bilo alergijske, fizičke, kemijske ili druge podražaje. Na temelju onoga što se opisali ne bih rekla da se radi o astmi. Nedostatak zraka prilikom trčanja može biti samo znak nepravilnog disanja te nedostatne fizičke kondicije. Savjetujem da se s kćeri obratite njezinu liječniku koji će vas na temelju anamneze i kliničkog pregleda, bude li to smatrao potrebnim, uputiti na daljnje pretrage i obradu.

>>Što je to 'toalet trening'?

>>'Nakon operacije maternice moja majka se ponaša nerazumno, više spava i umorna je'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije