Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Mnogi koriste pogrešnu količinu praška za rublje – evo koja je mjera idealna

Shutterstock
04.05.2021.
u 07:00

Je li bolji deterdžent u obliku praška ili tekući? Stručnjak ima odgovor i na to pitanje.

Mnogi misle da će veća količina praška bolje oprati rublje, međutim stručnjaci otkrivaju da to pravilo ne vrijedi zbog napretka tehnologije i novih, efikasnijih perilica rublja.

Ashley Iredale, stručnjak za bijelu tehniku iz Australije, otkrio je u emisiji Today da su on i kolege otkrili kako se rublje može sjajno oprati i ako koristite samo dio preporučene doze. "Ovisi, naravno, o kojem je deterdžentu riječ, ali uglavnom je dovoljna i samo trećina ili četvrtina preporučene doze, što je odlično jer ćete tako uštedjeti dosta novca."

Profesionalna čistačica otkrila koliko bi često trebali prati četku za zahod:

Isto tako, otkrili su da je deterdžent u prašku znatno bolji od onog tekućeg jer je tekući deterdžent zapravo prašak razrijeđen vodom. "U cijeni plaćate i tu količinu vode koja je unutra", kaže.

Ipak, u nekim situacijama bolje je koristiti tekući deterdžent – ako imate perilicu s malom potrošnjom vode, jer se prašak u malim količinama vode možda neće dobro otopiti, prenosi Daily Mail.

Ljudi nisu čitali upute, pa se odjeća uništila u pranju: Fotografije nasmijale internet

1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije