Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi trend

Evo zašto mlade žene ne žele uzeti partnerovo prezime nakon vjenčanja

vjenčanje
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
1/2
27.03.2014.
u 11:00

Dame koje žele zadržati svoje prezime svoje razloge uglavnom temelje na feminističkim principima i smatraju kako je ono samo pokazatelj jednakosti među supružnicima

Svega trećina djevojaka u dvadesetim godinama žele uzeti partnerovo prezime nakon vjenčanja, ali s godinama postaju naklonjenije tradiciji, pokazalo je Facebookovo istraživanje.

Prema rezultatima, žene u dvadesetima su one koje su najmanje voljne odreći se svog prezimena. U tridesetima bi već 74 posto žena prihvatilo partnerovo prezime, dok bi u četrdesetima to napravilo gotovo 90 posto njih. Istraživači su do rezultata došli analizom imena na profilima žena u braku i nakon ulaska u brak, kao i usporedbom s partnerovim prezimenom na njegovu profilu.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/Pixsell

“Dame koje žele zadržati svoje prezime svoje razloge uglavnom temelje na feminističkim principima i smatraju kako je ono samo pokazatelj jednakosti među supružnicima“, rekla je jedna od autorica istraživanja Rachel Twites.

>>Ove bračne tajne ne smijete pričati drugima

>>Dijelite li detalje svoje intimne veze na društvenim mrežama?

Komentara 29

IZ
Izbirljiv
11:58 27.03.2014.

A jel uzme imovinu?

ĆA
ćaćaća
13:01 27.03.2014.

najbolje kad žena kaže da se ženi s muškarcem :)))))))))))

GA
gavran
12:50 27.03.2014.

Dečki, nemojte se zeniti...uzivajte u slobodi! Ak' se zaljubite, pricekajte i proci ce. Ak' vam je do sexa, ima toga i bez braka. Brak je najskuplji sex koji cete ikad imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije