Naslovnica Lifestyle

Mlade, obrazovane, a kreiraju nakit kao iz bajke – za svaki džep

Ana, Irena i Iva pršte od kreativnosti, a nakit koji izrađuju dostojan je svjetskih galerija
30. ožujka 2011. u 11:30 1 komentara 32 prikaza
'nakit11_nnn_ziv_290311'
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/12

Dobar glas daleko se čuje, kaže poslovica. A da je doista tako pokazalo se i za mnoge mlade dizajnerice nakita koje je dobar glas spojio preko društvenih mreža na kojima se o njihovim kreacijama naveliko raspravlja i s nestrpljenjem se očekuju novi modeli. Afričke žene elegantnih vratova okićenih šarenim perlama fasciniraju mladu zagrebačku dizajnericu nakita Anu Čavić. Ispod njezinih prstiju brzinom svjetlosti nastaju kreacije koje podsjećaju na egzotiku Crnog kontinenta, no ublažene su nježnim tonovima blijedih kristala i raskošnim satenskim vrpcama.

I njezina kolegica po kreativnosti Irena, rodom iz Slavonskog Broda, živi s perlicama. Dizajnerica i projektantica nedavno se okitila diplomom, no strast za igrom s nakitom ne jenjava.

 – Sve je počelo kao hobi, a, eto, već sedam godina radim nakit i još mi nije dosadilo. Inspirira me sve, od prirode do filma, a najviše pogled na te šarene stvarčice preda mnom – kaže Irena, koja ima svoj mali obrt, a nakit prodaje u zagrebačkim galerijama i preko web shopa. Društvene mreže, komentare i oglašavanje prihvatila je i Iva Tuđa, novinarka zaljubljena u torbice. Svaka je izazov i drukčija te joj ih nikad nije dovoljno.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu