Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skrivene kalorije

Mislite da voćni sokovi i čajevi pomažu u skidanju kilograma? Varate se, evo i zašto

kava
Foto: Shutterstock
1/5
08.02.2017.
u 10:39

Naizgled su zdravi, ali kupovni voćni sokovi, čajevi i dijetni sokovi zapravo sadrže dosta šećera i korisnije je da pojedete voće nego da popijete kupovni sok u kojem voća ima samo u tragovima

U naizgled zdravim napicima skrivene su kalorije koje otežavaju skidanje viška kilograma i  usporavaju dijetu. Dijetni sokovi, obrano mlijeko pa čak i zdravi voćni sokovi sadrže kalorije i Woman's Health zato donosi popis napitaka koje trebate izbjegavati ako želite izgubiti kilograme.

Dijetni sokovi možda se čine kao zdravija opcija jer sadrže manje kalorija, ali u konačnici čine više štete nego koristi. Znanstvenici tvrde da sokovi poput dijetne Cole ili Spritea zapravo povećavaju glad i želju za hranom.

SOKOVI  – Voćni sokovi imaju dosta šećera. Prema Women's Healthu, čaša soka od grožđa u sebi sadrži devet malih žličica šećera, čaša soka od naranče ima šest žličica šećera u sebi dok čaša soka od jabuke sadrži njih sedam. Što više sokova pijete, to vam se povećava želja za šećerom, tvrde na Harvard Medical Schoolu. Voćni sokovi također sadrže jako malo pravog voća i zato je bolje pojesti naranču ili grožđe nego popiti sok.

KAVA – Većina nas ujutro ne može funkcionirati bez kave, ali kad čujete koliku količinu kalorija unesete jednom šalicom kave iz kafića, možda ćete preskočiti kavu ujutro. Šalica kave s mlijekom i šećerom iz kafića ima oko 220 kalorija, a ako bez kave baš ne možete, popijte onu bez šećera i s tek malim dodatkom mlijeka.

MLIJEKO – Women's Health prenosi kako obrano mlijeko nije prijatelj osobama koje pokušavaju smršavjeti. Istraživanja su pokazala da osobe koje konzumiraju mlijeko s malim udjelom masnoće dobivaju više na kilaži od osoba koje redovito piju punomasno mlijeko. Tijekom dijete najbolje je konzumirati bademovo mlijeko jer ima manje kalorija i šećera.

LEDENI ČAJ – Ne preporučuje ga se piti tijekom dijete iz istih razloga kao i kod voćnih sokova. Kupljeni ledeni čajevi, baš kao i kupljeni voćni sokovi, sadrže hrpu šećera u sebi. Zato radije sami napravite ledeni čaj bez imalo šećera.

ALKOHOL – Pivo i vino sadrže velike količine kalorija i najveći su usporivači u gubljenju kilograma. Jedna  čaša piva ima 150 kalorija i direktno vodi debljanju. 

SMOOTHIE – Zdravi su i hranjivi, ali nemojte odjednom popiti pola litre napravljenog smoothieja, popijte više puta manje količine i svakako stavite avokado i grčki jogurt u svoj smoothie. 

>>Lijepa nutricionistica otkrila tajnu zašto kavu treba piti prije deset sati ujutro

>>Izgubio više od 100 kilograma i tvrdi: „Dijetama nećete ništa postići!“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije