Mislili ste da znate ispeći piceka? 5 pogrešaka koje vjerojatno radite s piletinom
Što izbjegavati, a čega se držati pri pripremi piletine otkriva kuhar James Peterson
Komentari 17
to vjerojatno vrijedi za Engleske GMO piliće. ja sigurno ispečem bolje piletinu od tog zukerpekera Jamesa
Ana Ana, na (ozbiljnom) faksu bi za to dobila negativnu ocjenu ili bi te cak izbacili iz predmeta. Pa nigdje nema navodjenje autora (Lynn Andriani, HuffPost) ili je to "kompiliranje" postalo normalno kod nas
Ovo pod brojem 4 je potpuno besmisleno i krivo prevedeno.
ma koje gluposti, ako se poveže ispod krila i boca ostane meso bez boje
Prvo "picek" se može kupiti na selu ili da ga sam uzgojiš, dalje ovo na slikama su "ckin" tovljeni pilići obojeni nejestivim bojama i i fixirani lakom za kosu a sve zbog bolje fotografije, koja je na prodaju, Ana navodna autorica članka koja prenosi tog engleza očito blagog pojma nema o kuhanju a poglavito o pripemi domaćih pijevaca trkača grahooraste boje, oni su najbolji draga i učena Ana pod pekom s krumpirima ili lešo, sve ostalo je OUT kad su domaći piceki u pitanju. I zato ajde napišite autorski članak nakon 8 godina studiranja k oji će prenjeti Hufington post a ne ovako da kompilirate, prilično žalosno.
Koja glupost, važno je samo prepisati s interneta.
folija je za ljene kuharice...treba biti prisutan uz pečenje i zalijevati pile
Ja sam SAM naučio kako dobro ispeći pile! A pošto nisam želio uništiti onog prvog piceka kojeg sam ispekao u životu onda sam dobro pazio. A ostalo iskustvo sam stekao sa praksom. I da piletina sa slike je prefarbana da izgleda bolje.
...zorbas.grk zna.....ja još piceku raširim noge i krilca da se po svud lijepo zažari a piceka treba peći s ljubavlju, ja ga iz pečnice vadim i okrećem te zalijevam nekoliko puta da bi bio sočan i ukusan .....a to je kao i sa dragom u krevetu ,treba puno nježnosti i maženja !...tak i s picekom!...nemreš ga hititi v rol i surfat ili televiziju gledat .....skakat oko njega treba!!!!
Ana, srećo moja, odakle si to prepisala ????? Donesi ti meni par piceka pa da vidiš kako se to peče.....Ej Ana donesi bar i jednu pivicu...
bem ti tvoje savjete!!!
Sve je tuđe bolje , samo naše ništ ne valja to tako proizlazi . . .
"Ako nemate termometar, jednostavno je napraviti test rukom. Pritisnite mišić palcem. Takav je osjećaj sirovog mesa. Da biste doznali kako se osjeti pečeno meso, stavite ruku u šaku i opet pritisnite mišić." - takav je osjećaj sirovog mesa? stavite rukuruku u šaku? - je li samo meni ovo nejasno? koje gluposti! na svakoj stranici toliko različitih savjeta o pečenju, ne samo piceka! nuklearna fizika : prevrćemočima:
Kad ga vidim na slici ovako dobro ispečenog već mi sline cure a ne mogu si ga priuštiti.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
ako nas Englezi uce kuvati , necemo daleko