Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro su prošli

Mislili da su pronašli kornjaču, no ono što je zaista bilo kraj njih, moglo ih je koštati života

Facebook/Louie Lomas
27.05.2020.
u 16:30

Jedan otac i njegov petogodišnji sin u šetnji su pronašli nešto nalik kornjači, kada su shvatili da ova bezopasna životinja ipak nije u pitanju, u sekundi su pobjegli.

Louie Lomas (29) i njegov sin Lockley (5) šetali su kraj rijeke u blizini svoje kuće u Tauntonu kada su ugledali, kako su prvo mislili, kornjaču. Maleni Lockley čak ju je htio podići, ali otac ga je na vrijeme spriječio - i tako spasio od eksplozije, prenosi UNILAD.

Nije se radilo o kornjači već o 100 godina staroj ručnoj bombi! Louie, bivši žongler u cirkusu, odmah je pozvao policiju koja je stigla u roku deset minuta. 

Ovaj otac brzom reakcijom spasio je kćerkicu:

Foto: Facebook/Louie Lomas

Louie kaže kako je bomba bila odmah pokraj njihovih nogu, na putu gdje inače šetaju. "Lockley ju je htio primiti, a ja sam ga vrlo brzo zgrabio iako sam bio u šoku kada sam shvatio o čemu se zapravo radi. Mislili smo da je kornjača, ali onda sam pomislio što bi ona radila tako nasred puta?"

"Kada je policija stigla, parkirali su se preko bombe. Pitali su me gdje je, a kada sam im rekao počeli su paničariti, skočili su natrag u auto i odjurili. Stigla je služba koja je riješila eksploziv."

Na sreću, u blizini nije bilo kuća ni drugih ljudi, a Louie i njegov sin su spašeni s mjesta događaja. 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
maestral
17:02 27.05.2020.

Pa nije to potezna mina, i da su je dotakle, vidjeli bi da nije kornjača osim ako kotnjačama odrubljuju glavu, onda može biti pogubno.

ZA
zagi101
17:43 27.05.2020.

ne može eksplodirati dok se ne izvuče osigurač taman da i padne iz ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije