Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li?

Milenijalci su generacija koja upoznaje partnere online, ali ovo im je draže od seksa...

Milenijalci, mladi
Foto: Getty Images
1/3
06.08.2019.
u 21:36

Mladi u dobi između 20 i 24 godine "prijavljuju" manje seksulanih aktivosti nego njihovi vršnjaci u vrijeme 60-ih godina.

Ako ste generacija milenijalaca, onda ćete se vjerojatno prepoznati u ovome.

Istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour pokazalo je da su milenijalci manje zainteresirani za seks od starijih generacija.

Mladi u dobi između 20 i 24 godine "prijavljuju" manje seksualnih aktivosti nego njihovi vršnjaci u vrijeme 60-ih godina.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Više od 15 posto ispitanih milenijalaca reklo je kako nisu imali seksualni odnos od svoje 18. godine u odnosu na 6 posto onih koji su se suzdržali od seksualnih odnosa nakon 18. godine za vrijeme šezdesetih godina, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD-u, a u kojem je sudjelovalo 27 tisuća ispitanika.

Jedan od voditelja istraživanja, Ryne Sherman sa Sveučilišta Florida Atlantic, izjavio je da je ovo u suprotnosti s dosadašnjim vjerovanjima kako je generacija mmilenijalaca seksualno aktivnija uslijed čestih online upoznavanja partnera. 

Ipak, lini se kako je moderna tehnologija mlađima ipak donijela nešto drugo. Iako su generacija koja pretežito svoje partnere upoznaje online čini se da se i vole zadržavati na tehnologiji više nego osobnim kontaktima uživo zbog čega ova generacija, umjesto seksa, češće bira - gledanje filmova i igranje igrica.

Milenijalci su i generacija koja kasnije odlazi iz svojih obiteljskih domova i kasnije se osamostaljuju i stavljaju svoj seksualni život ranije na "pauzu".

Neki od razloga za to su i dostupniji pornografski sadrži na različitim portalima, češće igranje videoigrica i višesatno surfanje po bespućima interneta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije