Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putem Zoom aplikacije

Medicinsko stručno savjetovalište “Zar i ja mogu vježbati?!“

Zar i ja mogu vježbati
24.11.2022.
u 16:11

Bolovi u vratu i leđima, tenzijske glavobolje, bolovi i ukočenost u zglobovima i mišićima, slaba kondicija, umor i nesanica - zvuči li vam poznato?

Udruge Budi dobro, UOSI Sinergija i Volonterski centar “Kad bi svi...” iz Samobora, pozivaju vas na medicinsko stručno savjetovalište “Zar i ja mogu vježbati?!“ koje će se održati u četvrtak 24.11.2022 u 18.30 sati putem Zoom aplikacije

Join Zoom Meeting

ZAR I JA MOGU VJEŽBATI?!

 

Aida Filipčić, liječnik, fizijatar, po potrebi i fizioterapeut. Radi u ortopedskoj bolnici, a u ambulanti susreće ljude s različitim dijagnozama koji imaju slične probleme i istu želju - da smanje bolove u kostima, mišićima i zglobovima i bolje funkcioniraju u svakodnevnom životu.

 

Ivančica Vadjon, kineziolog, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, koja ne predaje tjelesni odgoj u školi već se profesionalno posvetila osobama koje imaju trajne zdravstvene probleme ili netom nakon što su završili rehabilitaciju, a žele vježbati.

Irena Bagarić, Ivančica Vadjon: „Vježbe za muskuloskeletno zdravlje / Exercises for the musculoskeletal health“, Medicinska naklada, Zagreb, 2020.

Bolovi u vratu i leđima, tenzijske glavobolje, bolovi i ukočenost u zglobovima i mišićima, slaba kondicija, umor i nesanica - zvuči li vam poznato?

Naravno!

Priznajemo si da previše sjedimo, fizička aktivnost nam je slaba, imamo loše prehrambene navike, a i starimo… Ako smo, k tome, još i bolesni, operirani, slabije vidimo, čujemo ili imamo neki drugi trajni invaliditet, crna lista se produljuje.

No, ako se unatoč svemu, želimo pokrenuti, izaći iz začaranog kruga i početi vježbati i barem malo poboljšati kvalitetu života, mogućnosti postoje. Rješenja ne moraju biti skupi fitness centri, sportovi za koje nemamo ni snage ni vremena, fizikalne terapije bez kraja i konca i šake lijekova.

Ako se pitate smijete li uopće, sa svim svojim bolestima i ograničenjima, vježbati, odgovaramo – nešto uvijek možete!

U radionici ćemo vam ponuditi neke sigurne vježbe koje možete sami izvoditi u kućnom okruženju i upozoriti na vježbe koje eventualno mogu predstavljati zdravstveni rizik.

Obucite se udobno i pripremite se, možda provježbamo zajedno?

Zajedno činimo dobro

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije