Povratak na članak

Mazali ste svinjsku mast na kruh i danas je jedete? Bit će vam žao ako ovo niste znali ranije

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca
Objava 14. ožujka 2019. 130429 prikaza
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Komentara 51
  • thu:

    Siguran sam da je zdravija od svih ovih raznoraznih iskemijanih "namaza" što se prodaju po policama trgovina... Malo masti kruha i luka gore nakrkaš se i pucaš od zdravlja...

    7 08:30 14. 3. 2019.
  • Zlatan.balkanac:

    Jedem ju 40 godina i imam 80 kila. Najzdravija hrana.

    2 09:26 14. 3. 2019.
  • Slaven:

    Svinjska mast na loš glas nije došla slučajno. To je posljedica teške propagande koja se provodila kad je počela masovnija proizvodnja biljnih rafiniranih ulja. Sve je to bila stvar reklame kako bi se potaklo ljude na počnu masovno kupovati rafinirana ... prikaži još! ulja. Kao i obično, sve se oko profita vrti

    10 12:59 14. 3. 2019.
  • Avatar maxist
    maxist:

    kad se pročita lista E brojeva i kemijskih supstanci u banalnoj kupljenoj namirnici poput tortilja SIGURNO je bolje i zdravije jesti kruh i mast,žgance, ajnpren juhu i radič s livade nego "specijalitete" ala wild iz šoping centra ..!

    1 09:27 14. 3. 2019.
  • Deleted user:

    Svježe zeleno šumsko lišće,a može i suho ako nema zelenog pokazalo se najboljom papicom,Partizani su ga jeli i koliko ja znam "SVI" su doživjeli 90-105 god.

    1 11:00 14. 3. 2019.
  • Slaven:

    Kuham isključivo na svinjskoj masti, kokosovoj masti i maslinovom ulju. Od rafiniranih biljnih ulja i margarina bježim ko vrag od tamjana

    12:55 14. 3. 2019.
  • Avatar aca_splaca
    aca_splaca:

    mi levičari jedemo samo soju i tofu sireve...

    1 08:58 14. 3. 2019.
  • Deleted user:

    Papriku po masti članak ne spominje. Poneki komentar spomene luk, papriku, češnjak. Kako je članak prepisan iz inozemstva, i to ne iz Mađarske, ti dodaci su izostali.

    14:03 14. 3. 2019.
  • Slaven:

    Banana je još bolji izvor kalija nego krumpir

    12:55 14. 3. 2019.
  • Starotopoljanin:

    kru namazan svinjskom mascom gore slatku papriku i sol,ham ham kako je dobra,delikatesa.koliko sam samo pojeo za svjih godina.jos paradajza uz,oh kako je dobro.

    1 18:59 14. 3. 2019.
  • istjerivackomunista:

    Krumpir,vidiš Indijanci ga nisu jeli.Donešen je u Eurppu i uzgajanje kao cvijet,ponekad kuhana cima,list.Korijen je bio tabu i svi su znali da nije za jelo.Poslije velike gladi ljudi ga počeli jesti i počele se pojavljivati opake bolesti do tada neviđene.Polisaharid ... prikaži još! čovjekovo tijelo ne može uspješno probaviti..Ljude koje samu znao umrli su od raka pluća a nisu nikad zapali cigaretu ali su svaki dan jeli krumpire.

    4 10:56 14. 3. 2019.
  • Blade Runner:

    hrv. plućna pečenka??? Ma nemojte.... Hrvatski je to goveđi file, ombolo, ombul ili pisanica . Pljučna pečenka je na slovenskom, i to zbog doslovno prevedenog austrijskog naziva za Lungen-braten odnosno meso s leđa kod bubrega - ili "križa" . na ... prikaži još! . na srednjevjekovnom njemačkom zvao se Lumbel-braten što je označavalo njegovu točnu poziciju u križima životinje, a kako ta riječ više ne postoji jezičnim se prilagodbama odjednom file sa zadnjeg dijela leđa prenio na pluća. Kako god "plućna" pečenka NIJE hrvatski izraz.

    16:01 15. 3. 2019.
  • Deleted user:

    Crveno meso je dobro ali ne suviše ... pogotovo argentinski odrezak... ove mađarskohrvatske iz uzgoja nisu za preporučiti

    20:05 14. 3. 2019.
  • Deleted user:

    kava u stvari nije tako zdrava

    20:02 14. 3. 2019.
  • Deleted user:

    Nema ništa bolje od pečenih krompirića sa svinjkom masti... da nije tko jeo krompirice sa maslinovim uljem

    20:08 14. 3. 2019.
  • austrougarskigeneral:

    fujjj nikako svinjsku mast

    2 10:24 14. 3. 2019.
  • Recite što mislite!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.