Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Maximo Brut – pjenušac za iznimno uživanje

Maximo Brut – pjenušac za iznimno uživanje
Foto: Promo
1/3
PR
Autor
PR članak
20.12.2017.
u 19:00

Boce se drže položene nagnuto na čep što omogućuje da se šampanjski kvasci talože u grlo boce.

Maximo Brut predstavlja prvi hrvatski pjenušac od graševine, proizveden metodom champenoise. Svježeg je i bogatog okusa i čistih minerala te raskošnijeg mirisa na dozrelu jabuku s blažom cvjetnom komponentom. Pun je u ustima, finih sitnih svježih perlica, koje duže izviru i usklađuju neprovreli slador, brut kategorije. Tajna njegove posebnosti skriva se u specijalnoj tehnici proizvodnje te vremenu odležavanja. Druga fermentacija provodi se u boci u trajanju od 9 mjeseci, na temperaturi 13-15°C koja se odvija polako.

Boce se drže položene nagnuto na čep što omogućuje da se šampanjski kvasci talože u grlo boce. Svakodnevno okretanje boca omogućuje ravnomjerno raspoređivanje kvasaca kako bi stvorili perlice u cijeloj boci. Vrh boce se naknadno zamrzava te nakon nekog vremena otvara i dodaje ekspedicioni liker iz ledene berbe graševine, jako bogatog okusa i mirisa. Butelje se čepe trajnim čepom i odležavaju tri mjeseca.

Poslužiti ohlađeno na 6-8 °C, a preporuča se kao aperitiv te kao piće koje će moći pratiti svako jelo na bazi tjestenine s različitim umacima, uz ribu i plodove mora, salate, sireve, bijelo meso, te uz slastice i voće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?