Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Masna i oštećena jetra – problem modernog način života

Najčešće masna jetra nema simptoma te je stoga važno redovito posjećivati liječnika i pokušati voditi zdrav život.
13. prosinca 2018. u 08:52 11939 prikaza
Silimarin
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Masnu jetru, jedan od zdravstvenih problema današnjeg društva, karakterizira nakupljanje masti u jetri. Uzroke nalazimo u alkoholu, nekim lijekovima, prekomjernoj tjelesnoj težini, poremećajima metabolizma masti, u šećernoj bolesti te kao posljedicu nekih kroničnih bolesti. Iako bez simptoma, neliječena masna jetra može dovesti do ciroze jetre.

Kako do poboljšanja?

Jednom kada se dijagnosticira, pacijent se upućuje na dijetu za smanjenje tjelesne težine te prekid uzimanja alkohola. Ukoliko pacijent na vrijeme promjeni životne navike, dolazi do poboljšanja nalaza. Osim promjene životnih navika tu su i dodaci prehrani koji sadrže sastojke koji doprinose normalnoj funkciji jetre.

Silimarin 3-aktiv kapsule | Autor :

Za normalnu funkciju jetre

Osim problema masne jetre, stanice i funkcija jetre mogu biti ugroženi i od toksina i raznih oštećenja kao što su konzumacija alkohola i određene hrane, terapije lijekovima te bolesti.

Silimarin 3-aktiv kapsule su hrvatski proizvod za jetru koji sadrži silimarin iz sjemenki sikavice, ekstrakt artičoke, list zelene masline i kolin. Upravo ta tri ciljano izabrana biljna ekstrakata u kombinaciji s važnim kolinom čine Silimarin 3-aktiv odličnim izborom za normalnu funkciju vaše jetre.

Kolin je sastojak čiji manjak u organizmu utječe na sposobost jetre da prenosi masti i upravo on ima odobrenu zdravstvenu tvrdnju od Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) da doprinosi održavanju normalne funkcije jetre.

Silimarin 3-aktiv kapsule

Kombinacija navedenih sastojaka osigurava optimalno djelovanje proizvoda i čini Silimarin 3-aktiv najpotpunijim dodatkom prehrani za zdravlje jetre na tržištu. Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti OVDJE.

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu