Nova karijera?

Martin Kosovec o drugoj najvećoj ljubavi: 'Volio bih da me pozovu na audiciju, ako ne valjam – ne valjam!'

Martin Kosovec
Foto: Native tim VL
1/12
24.01.2025.
u 11:37

Kada temperature padnu i dani postanu kraći, nema boljeg načina za ugrijati tijelo i razveseliti nepce od tanjura toplog gulaša.

Ovaj klasik tradicionalne kuhinje, poznat po svojoj bogatoj teksturi i aromatičnom okusu, savršen je izbor za hladne zimske večeri. Gulaš spaja jednostavne sastojke poput mesa, luka, paprike i začina u jedinstvenu harmoničnu cjelinu koja podsjeća na domaću kuhinju.

Osim što je izuzetno ukusan, gulaš ima i onu posebnu čaroliju "comfort fooda" – hrane koja nas tješi i vraća u neka jednostavnija vremena. Njegova priprema, iako zahtijeva malo strpljenja, neodoljivo mami mirisima koji se šire domom dok se kuha.

Upravo je gulaš bio u središtu druge epizode novog projekta Večernjeg lista, „Što se kuha na sceni“, gdje su kulinarske vještine spojene s razgovorima i izazovima. Gost ove epizode bio je poznati glazbenik Martin Kosovec, koji je pred kamerama pokazao kako se snalazi u kuhinji te odgovarao na neka škakljiva pitanja.

Danas je, uz pomoć dodataka poput Podravka Fant začina za gulaš i paprikaš, priprema ove delicije postala još jednostavnija. Ova pažljivo osmišljeni mješavina pruža bogatu bazu okusa koja čini gulaš savršeno uravnoteženim, a da pritom štede vrijeme. Fant začini obogaćuju tradicionalni recept savršenom kombinacijom začina, omogućujući da svako kuhanje bude uspješno, čak i za početnike.

Foto: Native tim VL

Kako se Martin snalazi u sjeckanju luka? Ima li neke skrivene rituale prije koncerta? Koje mu je omiljeno jelo i zaustavljaju li ga obožavateljice na ulici saznajte u drugoj epizodi emisije „Što se kuha na sceni“, a imamo i odličan recept za gulaš koji će zagrijati dušu i tijelo.

Foto: Native tim VL

Gulaš by Martin i Karla

Sastojci

  • 1 kilogram teletine izrezane na kockice

  • 2 velike glavice luka

  • 2 mrkve

  • 250 grama šampinjona

  • 1 vrećica Fanta za gulaš i paprikaš

  • 4 žlice ulja

  • sol, papar i dimljena paprika po potrebi

  • sušeni peršin za dekoraciju

Priprema

Sitno nasjeckate luka, mrkvu i šampinjone. U posudu stavite ulje pa dodajte luk uz malo soli kako bi omekšao pa dodajte mrkvu i šampinjone. Kratko popržite pa dodajte meso i papriku. Dinstati kratko na vatri pa dodati vrećicu Fanta za gulaš i paprikaš i 700 mililitara vode. Kuhajte na srednjoj vatri oko 70 minuta uz povremeno miješanje. Pripremljeni gulaš poslužite uz kuhani krumpir i posipajte peršinom.

Foto: Native tim VL

Sadržaj nastao u suradnji s Fantom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije