Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv pretilosti

“Mars” smanjuje udio masti u čokoladicama

'Djecak jede cokoladu....cokolada...dijete...djecak..... Photos.com'
''
27.09.2010.
u 16:31

Britanska Agencija za standarde hrane naložila je do 2012. smanjenje masti, šećera i soli u prerađenim proizvodima.

U skladu sa smjernicama britanske Agencije za standarde hrane, tvrtka Mars udio zasićenih mliječnih masti u svojim čokoladicama Mars, Snickers i Milky Way smanjila je 15 posto, prenosi portal Gastro.hr. Cilj ovakvog poteza jest smanjiti broj pretilih osoba. U skladu sa smjernicama, u prerađenim proizvodima trebalo bi smanjiti sadržaj masti, soli i šećera.

– Ovakav je potez pohvalan jer su upravo zasićene masne kiseline najveći rizik za kardiovaskularni sustav, a ne kolesterol, kako se donedavno smatralo – ističe nutricionistica Darija Vranešić Bender.

Ipak, ni uz hvalevrijedan potez, s količinama slatkiša, čak ni ovih “light”, ne treba pretjerivati.

– Iako je ovo mjera koju treba pozdraviti, valja imati na umu da su to namirnice koje treba jesti u ograničenim količinama, a ne svakodnevno, jer unatoč svemu sadrže visoku koncentraciju šećera – dodaje Vranešić Bender.

Sa slatkim, dakle, čak i kad se predstavlja kao zdravije, valja oprezno.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:00 28.09.2010.

Smanjuju udio masti radi uštede, a ne zbog zdravlja. kao što su nedavno smanjili težinu same čokoladice, a cijena je ostala ista.

Avatar nekakav
nekakav
19:20 28.09.2010.

istina, ne zbog zdravlja! nego radi još većih profita! pa što čini čokoladu? zrak?!! cijena mora biti usko povezana s udjelom i količinom kakao maslaca! a nas vozaju reklamama \'smanjenje količine masti\'... hej, pa to je kao da prodajemo benzin s više vode! možete se i napiti ako ožednite gurajući vaše vozilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije