Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Mame upozoravaju druge roditelje: Žirafa Sophie idealna je za nakupljanje plijesni

Igračka je idealna za bebe kojima tek niču zubi, no neke su majke pronašle plijesan u njoj kada su je prorezale
17. siječnja 2017. u 12:44 0 komentara 3217 prikaza
žirafa Sophie
Foto: Dana Chianese

Popularna gumena igračka žirafa Sophie nije sigurna za bebe, upozorava to stomatologinja Dana Chianese. Ona je, naime, tu igračku uvijek preporučivala roditeljima malene djece kojoj tek niču prvi zubići jer je gumena i zabavna te izrađena od prirodnih materijala i boja koje nisu štetne.

No, kada je jednog dana čistila žirafu, Dana je osjetila smrad koji izlazi iz nje. Odlučila ju je prorezati kako bi vidjela što se događa.

– Smrdljiva, prljava plijesan živjela je u omiljenoj igrački za žvakanje mog djeteta! Uvijek sam je čistila prema uputama proizvođača, s toplom vodom, sapunom i spužvicom i nikad je nisam potapala u vodi. Još uvijek mi puca srce kad se sjetim da sam mjesecima davala svom djetetu da žvače pljesnivu igračku – ispričala je Dana za Goodhousekeeping.

Da se u igračkoj stvara plijesan, otkrila je i majka Stephanie Opera koja je na Amazonu upozorila druge roditelje.

– Pazite! Ako imate dijete koje slini, vlaga će ući u rupicu i stvorit će se plijesan! Mi smo našu imali dvije godine i cijela joj je unutrašnjost bila prekrivena crnom plijesni! – napisala je Stephanie. 

>> Oprez! Ovo su opasne igračke i modni dodaci

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.