Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za ljepše oči

Majka šokirala mnoge: 'Kći (9) imala je plastičnu operaciju, htjela sam da bude ljepša'

YouTube
14.11.2022.
u 12:47

Plastične operacije za maloljetnike legalne su u Japanu sve dok imaju pristanak roditelja.

Rucchi, mlada majka je iz Japana, kaže da su dvostruki kapci standard ljepote, ali to je nešto bez čega su mnogi Azijati rođeni. Stoga je odlučila svoju devetogodišnju kći podvrgnuti plastičnoj operaciji kako bi bila ljepša i prihvaćenija, kako prenosi The Sun. 

Rekla je za VICE TV da je kao dijete patila jer nije imala dvostruke kapke, objašnjavajući: “Moja majka i mlađa sestra imaju velike oči, dok sam ja imala monolid. Svi su mislili da je moja mlađa sestra mnogo slađa od mene. Žene u susjedstvu su moju sestru jednostavno nazivale slatkom i davale joj slatkiše. Nikad mi tako nešto nije rečeno. Djevojci su potrebni dvostruki kapci. Nikada nisam vidjela djevojku s monolidima za koju sam mislila da je lijepa.”

Unatoč godinama, kći Micchi jedva je čekala bolnu operaciju te tvrdi: “Ako možete podnijeti bol plastične operacije, to vas čini lijepom osobom, po mom mišljenju."

Liječnica upozorila što nikada ne smijete učiniti u javnom WC-u:

1/6

Micchi je dodala da želi na plastičnu operaciju jer su joj oči preuske i sada izgleda kao da "bulji u ljude", dok njezina majka vjeruje da je plastična operacija neophodna. Naime, i sama Rucchi operirala je dvostruki kapak kad je napunila 18 godina i poželjela je da se to dogodilo ranije.

Majka petero djece, dvije djevojčice i tri dječaka, rekla je da ne želi da joj kći odrasta s kompleksom oko očiju te je uvjerena da uspjeh njezinih kćeri najviše ovisi o njihvom izgledu.

“Željela sam da ovaj postupak ima ovakav pozitivan učinak na nju”, rekla je. “Nisam htjela da odraste s kompleksom zbog toga, to je bila moja glavna briga. Micchi je htjela da joj oči izgledaju prirodno, ali budući da ih već plaćam više od 20 tisuća kuna, napravili smo ih da se vidi promjena."

Kada je stiglo vrijeme za operaciju, koja je trebala trajati 20 minuta, zapravo je trajala dva sata, a ni anestetik nije djelovao. Plastične operacije za maloljetnike legalne su u Japanu sve dok imaju pristanak roditelja. Zemlja je na 4. mjestu u svijetu po broju plastičnih kirurških zahvata.

Prema istraživanju iz 2020. godine, većina žena u Japanu podvrgne se plastičnim operacijama zbog utjecaja vršnjaka. Većina ih krene sitnim operacijama, kao što je operacija dvostrukih kapaka, a na kraju završe kao takozvani 'operacijski roboti' koji ne mogu stati s operacija,+ma.

Dječji psiholog, profesor Tomohiro Suzuki, ispričao je za VICE o opasnostima plastičnih operacija djece i da ljudi mogu postati "zarobljeni u ciklusu.”

"Možda imate dvosmislenu ideju o svom idealnom izgledu. Dakle, čak i ako ste podvrgnuti plastičnoj operaciji kako biste se približili svojoj idealnoj slici, ta bi se slika s vremenom mogla ponovno promijeniti i trebat ćete opet na operaciju kako biste se približili toj novoj slici”, objasnio je.

Žena kaže da bi vlasnici pasa trebali imati povlastice kao i roditelji: "Zašto oni mogu raditi fleksibilno, a ja ne?"

Komentara 1

MI
mismokanibali
14:00 14.11.2022.

Rusija, Kina , Iran ... nastavi niz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije