Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslala je poruku

Majka se maskirala u 13-godišnju kćer pa otišla umjesto nje u školu; uhitili je

YouTube
07.06.2021.
u 10:29

Tek na posljednjem satu jedna je profesorica primijetila da osoba koja sjedi u klupi nije 13-godišnja učenica.

Casey Garcia iz El Pasa u Teksasu željela je dokazati da zaštita u školi koju pohađa njeno dijete nije dovoljno dobra pa je obojila kosu i odjenula se kao tinejdžerica te otišla u školu pretvarajući se da je 13-godišnja kći Julie.

Tridesetogodišnjakinja je snimala svoj dan, pohađala nastavu kao što bi to učinila Julie i komunicirala s učiteljima i osobljem u srednjoj školi Garcia-Enriquez. 

Međutim, nakon cijelog dana uhićena je zbog neovlaštenog pristupa, neovlaštenog miješanja državnih zapisa i nepovezanog prometnog prekršaja. Kasnije je puštena uz jamčevinu od oko 50 tisuća kuna.

Cijelu stvar objavila je na svom YouTube kanalu, gdje je pokazala kako je izgledao njezin školski dan. Šetajući hodnikom škole, naletjela je na nekoliko ''njezinih prijatelja'', zbog kojih se uplašila da bi je mogli otkriti. No, uspjela je proći nezapaženo i stigla je u razred, gdje ju je profesor zvao Julie i ponašao se kao da je stvarno njegova učenica.

Tek u posljednjem satu dana jedna profesorica primijetila je da osoba koja sjedi u klupi nije 13-godišnja učenica.

– Nisam ovo napravila da prouzročim svađu niti da bih prouzročila školi probleme jer nikad nisam namjeravala reći koji je školski okrug niti koja je škola, oni su to sami izjavili. Potrebna nam je bolja sigurnost u školama, to sam pokušala dokazati i ne mislim biti bezobrazna, ali nekako se osjećam kao da sam to i dokazala – objasnila je u svom videu.

Također je tvrdila da su učitelji više bili zabrinuti za njezin mobitel nego za to što se odrasla žena predstavljala kao dijete.

– Samo je bilo: "Hej, spremi mobitel." Nisam bila ime, nisam bila osoba, bila sam “Hej, spremi mobitel” – dodala je.

U uredu šerifa okruga El Paso potvrđuju da im je incident prvi put prijavljen 1. lipnja. Nadzornica tog školskog okruga Jeannie Meza-Chavez rekla je: – Iako je došlo do narušavanja sigurnosti od osobe koja je povezana sa školom kao roditelj, želimo vas uvjeriti da se naše sigurnosne mjere preispituju i ocjenjuju.

Do 2050. u oceanima ćemo imati više plastike nego riba:

1/2
Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
11:16 07.06.2021.

da, došlo je do narušavanja sigurnosti njihovog posla.

DU
Deleted user
11:11 07.06.2021.

nije došlo do nikakvog narušavanja sigurnosti. kaznili su je da se ne ponovi jer 'inspekcije' narušavaju njihov posao.

Avatar drug Joža
drug Joža
10:35 13.06.2021.

Htjela je direktno pitati u školi, ja sam napisala prošli tjedan zadaću, kako ste mi mogli dati tako lošu ocjenu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije