Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika obitelj

Majka četvorki otkrila: 'Dnevno mijenjamo 24 pelene, a tjedno potrošimo dvije tisuće kuna na hranu'

Instagram
30.11.2021.
u 12:27

Jennyn liječnik naglasio je da je njihov slučaj 'nevjerojatno rijedak', objasnivši da njihove identične četvorke također dijele jednu posteljicu.

Majka koja je rodila identične četvorke usred pandemije koronavirusa otkrila je kakav je život s 20-mjesečnim sinovima, rekavši da ona i njezin suprug mijenjaju 24 pelene dnevno i troše dvije tisuće kuna tjedno na namirnice.

Jenny Marr (36) iz Teksasa i njezin suprug Chris dočekali su svoja četiri dječaka - Hudsona, Harrisona, Henryja i Hardyja — 15. ožujka 2020., kada je veći dio zemlje bio u izolaciji, a bolnice su provodile stroga ograničenja posjeta. Gotovo dvije godine kasnije, roditelji su preplavljeni beskrajnim mijenjanjem pelena i odlascima u trgovinu, ali se svaki dan bude zahvalni za svojih čuda, kako piše Daily Mail.

Najpoznatiji televizijski blizanci objavili prvu zajedničku fotografiju nakon 20 godina

1/6

"Život se za Chrisa i mene potpuno promijenio sada kada odjednom imamo četiri bebe o kojima trebamo brinuti. Prođemo kroz 4 litre mlijeka svakih nekoliko dana i pokušavam kuhati domaću hranu, ali ponekad sam toliko iscrpljena da samo zagrijem nešto što je smrznuto da bismo Chris i ja jeli", ispričala je Jenny.

Par je bio spreman postati roditelji kada su prestali koristiti kontracepciju u ožujku 2019. Šest mjeseci kasnije saznala je da je trudna, no njezin 11-tjedni ultrazvuk otkrio je iznenađujuće vijesti. Jenny se prisjetila kako je sonograf 'pozorno gledao u ekran', zbog čega se zabrinula da nešto nije u redu.

"Okrenula je ekran od mene i rekla mi da je sve u redu, ali je i dalje pažljivo gledala u monitor. Tako da sam znala da se nešto događa. Počela sam se smijati i nervozno je pitala imam li blizance. Ali ništa me nije moglo pripremiti za njezin odgovor. 'Ne, ti imaš trojke', rekla mi je konačno. Vidjela sam da je Chris poprimio sablasnu nijansu bijele boje i uz udarac se onesvijestio na podu. Jedna od sestara pomogla mu je ustati i dala mu čašu vode.  Još uvijek je bio u šoku kad je došao k sebi", prisjetila se.

Jenny je također bila šokirana saznanjem da je trudna s trojkama. Liječnica im je rekla da je to prvi put u njezinoj karijeri da je ikome rekla da imaju prirodno začete trojke. Kad su sljedeći tjedan otišli kod specijaliste, saznali su da je zapravo trudna s četiri bebe i to identične.

Jennyn liječnik naglasio je da je njihov slučaj 'nevjerojatno rijedak', objasnivši da njihove identične četvorke također dijele jednu posteljicu.

"Nismo mogli vjerovati. Bila sam trudna s jednim embrijem, koji se razdvojio vrlo rano u mojoj trudnoći, a onda su se obje polovice ponovno podijelile", objasnila je. "Iz bolnice su nam rekli da je bilo samo 75 zabilježenih slučajeva da se to ikada dogodilo u svijetu."

Jenny je znala da je trudnoća rizična, ali nije bila svjesna koliko je malo vjerojatno da će sve četvero njezine djece preživjeti.

"Liječnici su Chrisu rekli da bebe imaju manje od 0,01 posto šanse da sve prežive", rekla je.  "Čuvao je tu užasnu tajnu za sebe cijelim putem i nikada mi nije rekao, jer nije želio da paničarim zbog toga. Da sam znala, bila bih izbezumljena."

Jennyn slučaj zahtijevao je od nje tjedno skeniranje, a svaki put kad bi ga imala, bila su 'četiri mala otkucaja srca koja su snažno kucala'.

Bila je trudna 28 tjedana kada je krenula u rani porod. Njena četiri dječaka rodila su se carskim rezom, a svi su morali biti hranjeni na cjevčicu zbog njihove veličine. Jenny i Chris dobili su posebna prava na posjete tijekom izolacije, a mogli su viđati svoje dječake svaki dan. Njihovi sinovi ostali su u bolnici do kraja svibnja.

"Bio je to jedan vrtlog mijenjanja pelena, hranjenja i spavanja. Ali uveli smo ih u rutinu u kojoj svi drijemaju u isto vrijeme, što je sjajno.  Ljudi pitaju kako ih razlikujemo, a kad su bili stari samo tjedni, poredala bih ih prema tome tko se prvi rodio, tako da sam znala koji je koji", ispričala je Jenny.

Sada kada su stariji, mama bez problema razlikuje svoje dječake, objašnjavajući da imaju 'četiri pojedinačna lica' i jedinstvene osobnosti.

"Harrison je stariji brat i voli svu pažnju. Hardy je tako duhovit i opušten. Henry ima zarazan osmijeh i voli izlaziti van, a Hudson je mala kvočka i uvijek provjerava jesu li svi u redu", otkrila je.

[DOBRE VIJESTI] "U braku smo 52 godine! Za sreću ne treba puno." "Dobio sam praunuku, ima 13 mjeseci!" "Imam predivnog psa, promijenio mi je život milijun posto!" ❤👏

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar root
root
17:17 30.11.2021.

Doselite u RH. Vikendom ima kostiju u mesnicama na 50%, a umjesto pelena možete koristiti paropropusne - vodonepropusne folije za potkrovlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije