Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANSPREADING

Dojadio im nepristojan trend u prijevozu pa su izdali ovu zabranu

Foto: Ayuntamiento Madrid Twitter
1/3
08.06.2017.
u 21:26

Zbog sebičnosti određenih putnika, koji se vole raširiti i na sledala do svog, bili su prisiljeni postaviti znak zabrane

Službe za javni prijevoz i promet u Madridu odlučile su stati na kraj sebičnosti osoba, najčešće muškaraca, koje se voze javnim prijevozom, prenosi The Guardian.

Naime, nakon niza žalbi na ovakav način sjedenja u gradskim autobusima pokrenuta je kampanja kojom se želi spriječiti sebičnost putnika i zamoliti ih da se ne šire na prostor van svog sjedala. 

U svim autobusima postavili su znakove kojima se zabranjuje "manspreading", a to je engleski pojam koji opisuje poziciju u kojoj dok sjedite noge raširite prema van i tako zauzimate prostor sjedala do sebe. Slična inicijativa pokrenuta je prije tri godine u New Yorku u podzemnoj željeznici kada su ovom problemu pokušali doskočiti s kampanjom naziva; Čovječe, nemoj se toliko raširiti. 

Komentara 8

SM
SmellsLikeŠit
23:08 08.06.2017.

Tog u Hrvatskoj nema ovdje svatko sam ide svojim autom na posao

PP
pp
22:52 08.06.2017.

Ovo je rodno spolna diskriminacija onih koji se identificiraju kao pripadnici muškog roda. Sram vas bilo! Tako isključivo, rigidno i diskriminatorno prozivat nas koji se identificiramo kao muškarci ili kako god. Nosimo hlače i širimo noge, a možda se identificiramo kao žene, djeca, psi ili Z da nas ovako prozivate! Ja znam kao činjenicu da ljudska bića koja nose haljine ili suknje, a identificiraju se kao žene, muškarci, gušteri ili Y, jer ja nisam zadrt i isključiv kao vi, znaju isto tako širit noge i stavljat vrećice i torbe oko sebe. Seksizam, transfobija i diskriminacija! Večernji sramite se. Uostalom sam termin manspreading je seksistički, ako je iko poznat kao onaj tko širi noge to nisu oni koji se identificiraju kao muškarci! Ja sam šokiran. I uvređen! Nevjerojatno. U 2017. godini da ja moram slušati ovakva seksistička sr@nja...

Avatar davcro
davcro
21:53 08.06.2017.

ja kad sjedim zauzmem samo 1/4 sjedala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije