Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
život na ulici

Mačak bez imena, skloništa i dekice, ali s puno šarma, traži siguran dom

Bezimeni mačak
Foto: Privatni album
1/3
20.02.2014.
u 17:35

Nema zaklon ni meki krevetić, ima samo plastične zdjelice koje su veći dio dana prazne. I ima pogled kojim vas gađa u dušu

Ako ste mislili da je mačkama koje žive na ulici baš lijepo što su slobodne, da su divlje i da ih je bolje ostaviti tamo gdje jesu, volonteri vas u tren oka mogu uvjeriti da to baš i nije tako.

Mace su često bolesne, na ulici se teško mogu izliječiti, a najveći problem je nekontrolirano razmnožavanje i mačići koji imaju vrlo malo šanse preživjeti na ulici. Zato se volonteri trude da ulične mačke barem na vrijeme steriliziraju i kastriraju. Na hranilišta im nose hranu i vode, a kad se vrate kući često napišu priče zbog kojih su neke od tih mačaka i udomljene.

Pogled koji prati

Volonteri Prave šape na svojoj FB stranici objavili su priču o bezimenom mačku s jednog od hranilišta u Zadru:
Svaki naš odlazak na hranilište s kojega smo skupili Flekicu, Repića i Obrvu, završava knedlom u grlu. Svaki put nas pogledom prati i pozdravlja njihov tata. Kada stignemo dočeka nas gurajući nam se o noge. Mijesi šapicama sve vrijeme dok smo tamo, dok stavljamo hranu u zdjelice, dok ga mazimo.

On nema ime. Nema zaklon, nema meki krevetić. Ima samo nekoliko plastičnih zdjelica koje vjetar svake noći raznese. I koje su veći dio dana prazne. Ali ima taj šarma napretek. Ima pogled kojim vas gađa u dušu, koji vas prati danima.
Strašno je umiljat i drag, svaki put nam se slomi srce kada odlazimo s hranilišta i kada ga ostavljamo iza sebe. Da. Možda nije slikan na šarenoj dekici, ali zar s dekicom vrijedi više?

Čekaju vas

Ovaj mačak ima oko 11 mjeseci, u vaš dom bi došao kastriran, očišćen pod parazita, naučen na pijesak, okupan i mirisan, pregledan kod veterinara. Ukoliko mu želite pružiti dom, boravak u stanu ili kući uz izlaženje van, ako je okolina sigurna za njega, ako ga želite spasiti od strašne sudbine koja ga čeka ukoliko ostane na cesti, možete se javiti u inbox Prave šape ili na mail prava.sapa@gmail.com,

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije