Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dlake na 'izvol'te'

Ma kakve depilacije? Pogledajte ove žene s prirodnim lookom

Novi trend, dlakave noge i pazusi
Foto: Instagram
1/6
19.05.2017.
u 11:31

Prirodni izgled novi je trend koji promoviraju i mnoge svjetske zvijezde, a sve je više žena koje na društvenim mrežama objavljuju fotografije dlakavih nogu, pazuha....

Sve više žena, posebice mlađih, baca svoje brijače u smeće, a odbijaju ići i na depilaciju. Drugim riječima, uklanjanje dlačica sa ženskog tijela više nije prioritet.

Prirodni izgled novi je trend koji promoviraju i mnoge svjetske zvijezde, a sve je više i žena koje na društvenim mrežama objavljuju fotografije dlakavih nogu, pazuha....

 

 

 

Women are criticized for following and not following societal expectations, and frankly, who gives a fuck? Women have hair. It shouldn't shock you or gross you out. Our bodies are entirely our own to do what we please with and it shouldn't insult you in its natural state. This is me with makeup AND hairy ass armpits. And there's nothing wrong with it. I feel pretty damn cute actually. I'm sharing my reality with you because I think sometimes we create so much delusion for ourselves. If this is gross to you, I will remind you that this means society has really morphed your perception. Unpacking it is what you've been placed on this earth for. Create your own definitions of beauty and normality. . . . . #bodypositivity #bodypositive #beauty #armpithair #hairyarmpits #naturalista #becomfortableinyourskin #selflove

A post shared by Azin M. (@shir_zan) on

 

 

Koliko je novi, prirodni trend uzeo maha, govori i činjenica da 23 posto djevojaka u dobi od 16 do 24 godine tvrdi da im je dosta pritiska koji im se nameće za uklanjanje dlačica s tijela, pokazalo je istraživanje koje je proveo Mintel. 

Navodi se kako je prodaja ženskih britvica i proizvoda za uklanjanje dlaka pala za više od 30 milijuna funti u 2016. godini – na 567 milijuna funti.

U 2014. godini, 84 posto žena uklanjalo je svoje dlačice s tijela, a u 2016. njih 77 posto. Sve je više i onih koje ostavljaju dlačice na nogama. Brojka je s 91 posto pala na 85 među ženama u dobi od 24 do 44 godine.

 

 

 

 

Posebnu pozornost privukla je glumica Julia Roberts još 1999. godine kada je na premijeri filma Notting Hill otkrila svoj dlakavi pazuh na crvenom tepihu, a danas njen primjer slijede i neke druge svjetske zvijezde. Ovom trendu priklonile su se i Miley Cyrus, Lady Gaga, Madonna i njena kći Lourdes.

Komentara 7

LO
lorko35
16:05 20.05.2017.

Dlakave, smrdeckave, njammm....

DU
Deleted user
15:39 19.05.2017.

animalno

Avatar Volim grad koji teče
Volim grad koji teče
19:40 19.05.2017.

Kud su ružne još su i dlakave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije