Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka bez kraja

Louboutin ne smije ‘monopolizirati’ boju potplata

'WORLD RIGHTS - Kelly Brook arrives at an office in Marble Arch, after being dropped off via her friend. London, UK. 21/01/2009  BYLINE DAN BOZINOVSKI/DENA CRANSTON/BIGPICTURESPHOTO.COM: 001/ZB 001/DC
'BIGPICTURESPHOTO.COM/BigPictures'
05.01.2012.
u 08:25

Čini se da se ni blizu ne nazire kraj sudskom ratu Christiana Louboutina i Yvesa Saint Laurenta zbog famoznih crvenih potplata

Čini se da se ni blizu ne nazire kraj sudskom ratu Christiana Louboutina i Yvesa Saint Laurenta zbog famoznih crvenih potplata koje su zaštitni znak Louboutinovih cipela, a koje je, kako tvrdi slavni postolar, kopirala modna kuća YSL!

Monopoliziranje boje

Autor najpopularnijih cipela na svijetu, nakon što je sud presudio u korist YSL-a, pretrpio je još jedan udarac u nastojanju da zaštiti crvenu boju na potplatima. Naime, grupa eminentnih pravnika s najprestižnijih američkih pravnih fakulteta stala je na stranu YSL-a, prenosi britanski Vogue. Tražili su od Saveznog suda za žalbe na Manhattanu da ne dopusti Louboutinu da “monopolizira” crvenu boju nakon što je on podnio žalbu na presudu, izvijestio je WWD.

– Žalbu treba odbaciti da bi se sačuvala sloboda inovacija i konkurencije. Žene koje kupuju crvene cipele rade to s razlogom. Te cipele imaju osobito značenje ženama i to se ne može nadomjestiti cipelama drugih boja... Sudovi ne bi trebali olako dopuštati određenom konkurentu da monopolizira modna tržišta – tvrdi skupina pravnika.   
Bitka će još trajati

Podsjetimo, Louboutin je u tužbi protiv YSL-a zbog kopiranja crvenog potplata u travnju prošle godine tražio milijun dolara odštete. Savezni sud na Manhattanu tužbu je odbacio. YSL na Louboutinovu žalbu odgovorio je da bi trebala ostati izvorna presuda suda, odnosno da se Louboutinu ne smije dopustiti da zaštiti crvenu boju te da on nije dokazao da je YSL zbog korištenja crvenih potplata nanio “nepopravljivu štetu” njegovu poslovanju.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:48 05.01.2012.

Ispravno,...totalno ispravno. Pa sto su ti likovi mislili, da imaju pravo na crvenu boju?

RA
rastamanaman
10:51 05.01.2012.

pa tako t-mobile misli za svoju magentu...

Avatar Marinchich
Marinchich
12:10 05.01.2012.

A kad se ovo riješi mogli bi svi zajedno tužiti Kineze koji su sigurno već proizveli milione plastičnih nekvalitetnih kopija s istim crvenim potplatima, ali će se te puno bolje prodavati..... i eBay koji to omogućuje, i sve slične stranice.... šteta je zbilja nepopravljiva :-P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije